Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Aan tafel! 6 koolhydraatarme stamppotten om van te blijven smullen

Heerlijk, de winter komt er weer aan. Dat betekent natuurlijk ook: tijd voor stamppot. Maar liever niet een die aanvoelt als een steen op je maag. Liever iets lichters, zodat je zonder schuldgevoel twee (of drie) keer opschept. Probeer daarom eens deze koolhydraatarme stamppotten met weinig calorieën. Aan tafel!

Advertentie

Koolhydraatarme andijviestamppot

Deze heerlijke  stamppot ligt normaal gesproken al wat lichter op de maag, maar met dit recept zitten er nog minder koolhydraten in. De stamppot wordt namelijk niet bereid met aardappelen maar met bloemkool. Ontzettend gezond én lekker!

Koolhydraatarme hutspot

Deze all-time-favorite met wortel, ui en aardappel is er gelukkig ook in een koolhydraatarme variant. Hier wordt namelijk ook de aardappel vervangen door bloemkool. Bijna niemand die het verschil proeft.

Koolhydraat arme boerenkoolstamppot

Boerenkool kan natúúrlijk niet ontbreken aan het lijstje met stamppotten. Met dit recept hoef je je gelukkig geen zorgen te maken over de calorieën. Met de vervanging van de aardappel voor bloemkool kun je namelijk met een gerust hart nog een keertje opscheppen. Heerlijk zo’n koolhydraat arme stamppot met weinig calorieën.

Rucola-bloemkoolstamppot

Dit is natuurlijk niet de meest standaard stamppot die we kennen. Maar ook leuk om een keer een nieuwe variant te proberen toch?

Spinaziestamppot

Deze stamppot is natuurlijk hartstikke geschikt als je een keer iets origineels op tafel wilt zetten. En ook nog eens fijn als je een beetje op de lijn wilt letten door de lichtere ingrediënten.

Broccolistamppot met paprika

En als laatste deze bijzonder stamppot. Waar we net de aardappel vervingen door bloemkool doen we dat nu met broccoli. Probeer deze lekker variant op een winterse dag.

Nog meer zin in stamppot? Probeer dan deze veganistische zoete-aardappelstamppot! 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock, Pinterest

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien