Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Deze koolhydraatarme wafel (van kaas!) is een ware hype en maak je heel makkelijk zelf

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een koolhydraatarme wafel die je ook nog eens thuis met maar 2 ingrediënten in elkaar kunt flansen. Niet voor niets dus dat-ie zo populair is.

De ‘chaffle’ is een samentrekking van waffle en cheese. De naam geeft dus al voor een groot deel weg wat de 2 ingrediënten zijn: kaas en ei. Dat heb je vast nog wel in huis.

Advertentie

Zoals je ziet bevat de chaffle dus geen bloem. Dat betekent niet alleen dat het koolhydraatarm is, maar ook dat het een uitkomst is voor de mensen met een glutenallergie of -intolerantie.

Hoe je ‘m maakt

Heb je ook een wafelijzer in huis? Dan kun je aan de slag. Voor 1 wafel gebruik je 1 ei en zo’n 45 gram geraspte kaas. Mozzarella, belegen, brie, of juist een mix van kazen? Kies wat je zelf lekker vindt. Verwarm vervolgens het ijzer, vet ‘m in, meng het ei en de kaas en bak de chaffle zoals je een normale wafel zou maken.

Natuurlijk kun je er zelf nog een persoonlijke touch aan geven. Misschien ben je wel gek op chili vlokken, knoflook of ham. Wederom: de keuze is aan jou.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gerry Speirs (@foodnessgracious) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door TONYA MICHELLE (@tonyamichelle26) op

Maar wacht. Er zijn nog veel meer lekkere dingen die je kunt maken met een wafelijzer:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle. Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien