Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Bezig met afvallen? Déze 7 groentes hebben bijna geen koolhydraten

Afvallen is lang niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Zelfs salades zijn niet zo gezond als je denkt. Toch zijn er natuurlijk genoeg manier om die paar extra kilo’s kwijt te raken. Met deze 7 koolhydraatarme groentes uit dit lijstje zit je in ieder geval goed.

Advertentie

Groene asperges

De groene asperges bevat slechts 2 gram koolhydraten per 100 gram bevatten, toch hebben ze wel genoeg vitamines. Zo zit er vitamine C, B1, B2, E en vitamine B11 in groene asperges.

Komkommer

In komkommers zit 2,2 gram aan koolhydraten per 100 gram. Het eten van komkommers zorgt er ook nog eens voor dat je extra water binnenkrijgt. Vaak verwarren we honger met dorst, dus het eten van deze snack kan ook nog eens voor een vol gevoel zorgen.

Broccoli

Broccoli kent een hoop gezondheidsvoordelen én ze bevatten slechts 2 gram koolhydraten per 100 gram. Dit vitaminebommetje zit vol met vitamine A, B, C, E en K. Ook mineralen zijn hierin goed vertegenwoordigd: calcium, zink, ijzer, kalium, fosfor, zink en koper krijg je allemaal binnen dankzij de broccoli.

Aubergine

Deze paarse groente bevat net als broccoli 2 gram koolhydraten per 100 gram. Aubergines zijn rijk aan antioxidanten en vezels. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het helpt ook tegen overmatig eten.

Spruitjes

Je vindt ze hartstikke lekker of je gruwelt ervan: spruitjes. Gezond zijn ze in ieder geval wel. Ze bevatten 3,4 gram koolhydraten per 100 gram en ze hebben meer vitamine C dan een sinaasappel. Daarnaast zijn spruitjes rijk aan vitamine B, foliumzuur, magnesium, kalium en vezels.

Spinazie

Met 0,6 gram koolhydraten per 100 gram is spinazie de gezondste uit het rijtje. De groente staat bekend om de hoeveelheid gezondheidsvoordelen. Het zorgt voor een verbeterd gezichtsvermogen, het handhaaft de bloeddruk, het versterkt de spieren, vermindert ontstekingen en helpt kanker te voorkomen.

Bleekselderij

Bleekselderij bevat 1 gram koolhydraten per 100 gram. Sommige mensen drinken zelfs dagelijks sapjes van bleekselderij. Het heeft namelijk een positieve invloed op je cholesterolgehalte, het remt ontstekingen en het stimuleert je bloedcirculatie.

Flink wat groentes ingeslagen? Zo houd je ze lekker knapperig:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle Eten. Beeld: iStock

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien