Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Krabkoekjes

Voor- of hoofdgerecht voor 6 personen:
500 g aardappelen, geschild, in stukken
20 g boter
zout, peper
1½ el olijfolie
1 grote sjalot, fijngesneden
2-3 el mayonaise
geraspte schil van 1 citroen
1 el citroensap
handvol gemengde kruiden (kervel, basilicum, bladpeterselie), fijngesneden
500 g wit krabvlees
25 g bloem
2 middelgrote eieren, losgeklopt
100 g fijn witbroodkruim (van brood dat 1-2 dagen oud is)
arachideolie

Bereidingswijze:

Advertentie

  1. Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar.
  2. Giet ze af en stamp ze fijn.
  3. Klop er de boter en flink wat zout en peper door.
  4. Bak het sjalotje met wat zout en peper 6-8 min. op middelhoog vuur in hete olijfolie.
  5. Roer sjalot, mayonaise, citroenrasp en -sap, kruiden, krab en flink wat zout en peper door de aardappelpuree.
  6. Zet dit mengsel afgedekt circa 30 min. in de koelkast.
  7. Vorm er 6 koekjes van, gebruik eventueel een uitsteekvorm van 7-8 cm doorsnede.
  8. Meng de bloem met wat zout en peper en bestuif hiermee de koekjes licht.
  9. Haal de koekjes daarna door het losgeklopte ei en door het broodkruim. Laat ze eventueel nog 30 min. opstijven in de koelkast.
  10. Verhit de arachideolie in een pan en bak de koekjes aan elke kant in 2-3 min. goudbruin.
  11. Bak ze nog 8-10 min. op een hete bakplaat in een voorverwarmde oven op 200°C.
  12. Serveer de krabkoekjes met een salade en wat extra mayonaise.

Bereidingstijd: circa 45 min. Opstijven: 30-60 min.
Circa 375 kcal p.p.

Meer voorgerechten Meer hoofdgerechten

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien