Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Krokante kip met kruidenlaagje

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

Advertentie

  • 2 el vers broodkruim
  • 6 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2 tl tijm
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout, peper
  • 3-4 el olijfolie
  • 4 kleine kipfilets
  • 1 el mosterd
  • 1 limoen, in partjes

Bereidingswijze

  1. Meng voor de kruidenkorst broodkruim, peterselie, tijm, knoflook, zout en peper.
  2. Schenk er 1-2 el olie bij tot het een smeuïg mengsel wordt.
  3. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 2 el olie in 4-6 min. rondom bruin in een ovenvaste koekenpan.
  4. Bestrijk één kant van de filets dun met mosterd en verdeel de kruidenlaag erover. Druk deze goed aan.
  5. Zet de pan 10-15 min. in een voorverwarmde oven op 180°C tot de kip gaar is en de kruidenlaag krokant.
  6. Serveer met chili-kousenband en partjes limoen.

Bereidingstijd: circa 20 min. Oventijd: 10-15 min. Circa 345 kcal p.p. (met kousenband)

Chili-kousenband
Kook 600 g in stukken gesneden kousenband in 5-10 min. beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat ze goed uitlekken. Verwarm 3 el kippenbouillon met 2 el Thaise chilisaus en schep daar de gare kousenband door.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.

hoofdgerechten uithetblad

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien