Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Lekker: krokante kipfilet met parmezaankruim & geroosterde Romaine

Bijna iedereen houdt van kip, zeker van krokante kipfilet. Het is dan ook een hippe vogel die voor alles in is. En eerlijk is eerlijk: álles wordt lekker met zo’n knapperig jasje van parmezaan, grof paneermeel, knoflook en peterselie.

Advertentie

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 2 grote kroppen Romaine (bindsla), gehalveerd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • gehakte peterselie
  • 4 ansjovisfilets (optioneel)
  • 1 citroen, in parten
  • kapperappeltjes

Voor de parmezaankruim:

  • 40 g panko
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 el goede olijfolie
  • handje peterselie, grof gehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt

Zo maak je de krokante kipfilet:

  1. Verwarm de oven voor op 230°C. Kruid de kipfilets rondom met peper en zout en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
  2. Meng de ingrediënten voor de parmezaankruim en verdeel dit mengsel over de kipfilets, druk goed aan en rooster 10 minuten in de oven tot het kruim goudbruin begint te kleuren.
  3. Leg de halve slakropjes erbij, besprenkel met de overgebleven eetlepel olijfolie en de fijngehakte knoflook en rooster nog 5-8 minuten tot de sla begint te kleuren en de kip gaar is.
  4. Bestrooi de kip met peterselie.
  5. Verdeel eventueel de ansjovis over de sla en serveer met partjes citroen en kapperappeltjes.

Bereidingstijd 30 min. Kcal 344 p.p.

Zo haal je in één keer alle witte pezen uit je kipfilet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Alan Jensen. Receptuur: Victor de Launay.krokante kipfilet

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien