Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Deze kruiden kun je het hele jaar door binnen laten groeien

Je kunt natuurlijk alle soorten kruiden kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Maar hoe leuk is het om je eigen kruidenplantjes binnen te kweken? Deze kruiden kun je het hele jaar rond binnen laten groeien – en dit is hoe je dat doet.

Rozemarijn
Snijd een stuk af van een rozemarijnplant en stop het in vochtige aarde tot het wortelt. Het groeit het beste bij een raam op het zuiden. Een groot pluspunt van rozemarijn is dat het werkt als een soort luchtverfrisser: je hele keuken zal lekker fris ruiken door de sterke geur van dit kruid.

Advertentie

Rozemarijn

Kervel
Begin met het kweken van de kervelzaden in de nazomer. Dit kruid, ook wel Franse peterselie genoemd, groeit ook bij weinig licht. Dit kruidenplantje groeit het beste bij een kamertemperatuur, tussen de 18 en 20 graden.

Kervel

Bieslook
Aan het einde van het groeiseizoen, de vroege herfst, graaf je een klomp van de bieslookplant uit je tuin en stop je het in een pot. Laat de pot buiten tot de bladeren afsterven. In de vroege winter zet je de pot een aantal dagen in het koudste gedeelte van je huis, bijvoorbeeld de kelder. Plaats de plant daarna in je raam waar het meeste licht doorheen schijnt.

Bieslook

Dragon
Het is belangrijk dat je begint met het kweken van dragon in de late herfst of de vroege winter. Net als bij de bieslook verpot je een volwassen dragonplant uit de tuin en laat ‘m buiten staan totdat de bladeren afsterven. Zet de pot daarna een paar dagen in het koudste gedeelte in huis. De laatste stap is de pot in het raam te zetten op het zuiden met zoveel mogelijk zon. Om dragon zo goed mogelijk te laten groeien moet je het af en toe voeden met vloeibare meststof.

Peterselie
Je kunt peterselie kweken van zaden of aan het einde van het groeiseizoen een klomp uit je tuin opgraven en verpotten. Peterselie houdt van volle zon. Het kan ook groeien in een venster op het oosten of het westen, maar dan iets langzamer.

Peterselie

Basilicum
Je begint met een basilicumzaadje en verpot het in aarde. Zet de pot vervolgens bij een raam op het zuiden. Basilicum groeit het beste als je het plantje in de zon zet.

Basil

Tijm
Je kunt tijm binnenshuis laten groeien door een klein stukje van een tijmplant die buiten staat te verpotten. Tijm houdt van de volle zon, maar zal ook groeien in het raam op het oosten of het westen.

tijm

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Goodhousekeeping. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien