Kruidnoten en snoepgoed over? Maak er rocky road van

Sinterklaas is weer terug naar Spanje, maar de kans is groot dat de snoepla nog vol kruidnoten en ander snoepgoed ligt. Gooi ze niet zomaar weg, want je kunt er heel gemakkelijk lekkere rocky road van maken.
Rocky road is een officieel een zoete snack van marshmallow, cashewnoten, koekjes en chocolade. Maar je kunt er natuurlijk volop mee variëren. Doe er in plaats van noten en koekjes wat kruidnoten in en in plaats van marshmallow wat snoepgoed. Hartstikke makkelijk, hartstikke lekker!
We zetten twee verschillende recepten voor je op een rijtje:
Kruidnoten rocky road – Brenda kookt
Ingrediënten
- 100 gram ongezouten boter
- 250 gram pure chocolade
- 3 eetlepels honing
- 175 gram kruidnoten
- 100 gram snoepgoed
Zo maak je het
1. Bekleed een vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier.
2. Hak de kruidnoten en het snoepgoed in grove stukken. Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes.
3. Smelt de boter samen met de chocolade en honing op zacht vuur in een pannetje. Blijf dit goed doorroeren tot de chocolade helemaal is gesmolten. Giet dan de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping.
4. Meng door de overige chocolademengsel ongeveer tweederde van de kruidnoten en schuimpjes. Zorg er voor dat alles goed is gemengd.
5. Giet het chocolade-kruidnotenmengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de gesmolten chocolade die je apart hebt gehouden. Smeer dit goed uit en strooi hier de overige kruidnoten en schuimpjes overheen.
6. Laat de rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voor je het aansnijdt. De lekkernij blijft ongeveer een week houdbaar, maar de kans is groot dat het voor die tijd al op is. Mjam!
Sinterklaas rocky road fudge – Lekker eten met Linda
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 380 gram pure chocolade
- 100 gram kruidnoten
- 150 gram snoepgoed
Zo maak je ‘m
1. Bekleed een vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier.
2. Verwarm het blikje gecondenseerde melk op een laag vuurtje. Breek de chocolade in stukken en voeg ze toe aan de melk.
3. Hak ondertussen de kruidnoten en het snoepgoed in grove stukken. Blijf wel goed roeren totdat de chocolade is gesmolten.
4. Meng de kruidnoten en het snoepgoed door het chocolade mengsel. Let op: houd een flinke hand achter om als decoratie te gebruiken.
5. Giet het chocolademengsel in de bakvorm en gebruik een spatel om het gelijkmatig te verdelen. Strooi daarna de extra kruidnoten en schuimpjes ter decoratie over de fudge.
6. Laat het geheel afkoelen en plaats het vervolgens in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie, om hard te worden. Na vier uur kun je de fudge aansnijden. Smakelijk!
Nog meer kruidnoten over? Je kunt er ook een snelle en lekkere trifle van maken:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
lees ook
Bron: Brenda Kookt. Beeld: iStock