Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom je dat laagje vloeistof op je yoghurt juist wél moet opeten

Gooi jij dat laagje vocht op je yoghurt standaard weg? Je bent niet de enige: de meeste mensen vinden het er maar vies uitzien en kieperen het daarom meteen uit hun bakje. Toch kun je dit maar beter niet doen. Het is namelijk hartstikke gezond voor je!

Als we de Britse culinaire website ‘Cooking Light’ moeten geloven, is het namelijk wei: een restproduct dat ontstaat na het stollen van de melk.

Advertentie

Wat is het precies?

Wei is een vochtig laagje dat zich van nature afscheidt van de yoghurt en, naast water, ook andere voedingsstoffen zoals lactose, eiwitten en calcium bevat. Dit zijn stuk voor stuk voedzame stoffen die je spijsvertering én je immuunsysteem een serieuze boost kunnen geven. Juist doordat het zo voedzaam is, wordt het aangeraden om dit laagje door je yoghurt te mengen. Je zult merken dat er weinig verandert aan de smaak van je yoghurt, maar dat het wel iets romiger wordt.

Voordelen van wei

Al met al is wei dus een natuurlijke bron van proteïnen, ook wel bekend als eiwit. Proteïnen hebben een gunstige invloed op je gewichtsbeheersing omdat het je langer een verzadigd gevoel geeft. Hierdoor heb je minder snel trek in iets zoets, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is! Daarnaast zijn proteïnen ook nog eens goed voor je huid en haar én leveren ze essentiële aminozuren voor een aantal chemische processen in je lichaam.

Heb je wat yoghurt over en wil je hier nog iets lekkers van maken? Probeer dan eens deze gezonde yoghurtsnoepjes:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Cooking Light. Beeld: iStock

Lees meer

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien