Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Last van je maag? Dit fruitstuk kan wonderen doen

Een borrelende maag, niet of juist veel naar de wc moeten. Last hebben van je maag en darmen is hartstikke vervelend. Regelmatig buikproblemen? Probeer dan een keer een mango. Dit exotische fruitstuk kan namelijk wonderen doen. 

Dit blijkt uit een onderzoek van de Texas A&M University dat werd gepubliceerd in Molecular Nutrition & Food Research

Advertentie

Groepen
Voor dit onderzoek deden 36 mannen en vrouwen mee, die allemaal last hadden van constipatie. Ze werden in 2 groepen verdeeld. Maar 1 van de 2 groepen kreeg elke dag 300 gram mango voorgeschoteld. Verder werd het dieet van alle deelnemers constant gehouden op het gebied van calorieën, koolhydraten, vezels, eiwitten en vetten.

Effectief
Aan het eind van de maand vertoonden beide groepen verminderde constipatie. Toch zagen de onderzoekers wel duidelijk verschil. Mango’s blijken wel degelijk effectiever te zijn in het verlichten van de symptomen bij constipatie. Deze fruitsoort helpt namelijk ook bij het verbeteren van de samenstelling van bacteriën in de darm en zorgt voor verminderde ontstekingen.

Beter
Mango’s blijken dus beter in het verlichten van spijsverteringsproblemen dan ander vezelrijk voedsel. Dus, doe er je voordeel mee.

Handig om te weten: zo schil je mango’s snel en eenvoudig:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Molecular Nutrition & Food Research. Beeld: iStock

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien