Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Latte vs. cappuccino: welke koffiesoort bevat de meeste calorieën?

Begint voor jou de dag pas echt goed wanneer je je eerste kop koffie hebt gehad? Een bakkie leut past goed in een gezond eetpatroon, maar wanneer je bepaalde ingrediënten aan je bakkie toevoegt loopt het aantal calorieën stiekem snel op.

Vind je een zwarte koffie wat te sterk en drink je ’m liever met melk zoals in een cappuccino of latte? Hoe meer melk je toevoegt, hoe hoger het aantal calorieën.

Advertentie

Calorieën in cappuccino

Een cappuccino is een espresso met warme melk en melkschuim in drie gelijke delen. Voor deze koffies wordt vaak volle, vette melk gebruikt omdat dit beter schuimt dan halfvolle of magere melk. Een kop cappuccino met volle melk bevat zo’n 64 kcal. Halfvolle melk betekent minder schuim, maar ook minder calorieën: een cappuccino met halfvolle melk bevat ongeveer 47 kcal.

Latte

Een latte is eigenlijk hetzelfde al een koffie verkeerd: het is een espresso met veel warme melk en een klein beetje schuim. Een latte bevat al snel 75 kcal omdat hier meer melk aan toe wordt gevoegd dan aan een cappuccino. Vind je het allebei even lekker en let je op de lijn? Dan kun je dus beter voor een cappuccino kiezen.

BEKIJK OOK: Zo maak je cappuccino zonder melkopschuimer

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Voedingscentrum. Beeld: iStock

Lees meer

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien