Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Lekker plantaardig: maak zelf deze heerlijke aubergineschotel

Maaike, founder van EAT.PEASY, ziet het als haar missie om mensen te laten ervaren hoe lekker, veelzijdig en gezond plantaardig eten is. Met een elektrische bakfiets bezorgt zij zelfgemaakte maaltijden in Rotterdam. Ben je niet woonachtig in de Maasstad? Niet getreurd, want Maaike houdt een van haar succesnummers, een aubergineschotel, niet alleen voor zichzelf. 

Extra lekker met een salade van spelt couscous en falafel.

Advertentie

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 aubergines
  • 6 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 el tomatenpuree
  • Gerookte paprika’s – half blik gepureerd
  • 1 el harissa
  • 2 el ahornsiroop
  • 80 ml water
  • 4 tl citroensap
  • Verse takjes peterselie en munt
  • Kaneel, komijn, paprikapoeder, peper en zout op gevoel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden;
  2. Snijd de aubergine in grove stukken en strooi er wat komijnzaad over heen. Voeg de olijfolie toe en schep het geheel door elkaar. Spreid de aubergine daarna uit over een bakplaat;
  3. Zet de aubergine 20 minuten in de oven en draai deze na 10 minuten even om. Check na ca. 15 minuten of de aubergine niet verbrandt. Het is de bedoeling dat de aubergine een mooie, goudbruine kleur krijgt. Is de aubergine na 20 minuten nog wat bleek? Laat het dan iets langer in de oven staan;
  4. Maak ondertussen de saus. Spoel daarvoor de kikkererwten af onder de kraan en houd deze apart. Snijd de sjalotjes in dunne halve ringen, hak de teentjes knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes;
  5. Verhit een laagje olijfolie in een pan op matig vuur. Bak de sjalotjes en de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de tomaten en kikkererwten toe, zet het vuur hoog en bak deze ingrediënten zes minuten mee;
  6. Voeg de tomatenpuree, milde paprikapuree, harissa, ahornsiroop, kruiden en het water toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel en laat de saus met de kikkererwten zachtjes pruttelen. Wordt de saus een beetje droog? Voeg dan nog wat water toe. Breng het tot slot op smaak met peper en wat zout;
  7.  Is de aubergine klaar? Voeg deze toe aan het geheel en roer alles voorzichtig door elkaar. Laat de aubergineschotel nog 2 minuten zachtjes pruttelen en verspreid de verse citroensap er overheen;
  8.  Strooi tot slot een royale hoeveelheid fijngehakte bladpeterselie en een beetje fijngesneden munt over de aubergineschotel en serveer deze warm of op kamertemperatuur.

Superlunch: sandwich met Maaslander en bietenhummus:

Nog meer lezen over eten? Bestel de Libelle Lekker:

Libelle special 2 – Lekker
Libelle special 2 – Lekker
€ 4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron & beeld: EAT.PEASY

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien