Queen-Musical ‘We Will Rock You’: tot € 15,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Lekker voor op de barbecue: Japanse chicken wings

Even marineren, op spiesjes prikken en roosteren maar. Liefst buiten op de barbecue, maar in de grillpan kan het ook prima. De zoete sojamarinade geeft het kippenvlees een oosters tintje.

Dit heb je nodig voor voor 4-6 personen:

Advertentie

  • 1,2 kg kippenvleugels
  • 8 lente-uitjes, in stukken van ca. 4 cm
  • 16 metalen spiesen * 90 ml sojasaus
  • 3 el mirin (zoete rijstwijn)
  • 2 el maple syrup
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el sesamzaad (optioneel)
  • zonnebloemolie.

Voor de koolsalade:

  • 200 g kool, flinterdun geschaafd
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl wasabipasta (Japanse mierikswortelpasta)
  • 1 el limoensap of azijn
  • zwarte sesamzaadjes (optioneel)

Prik de kippenvleugels en lente-uitjes om en om op 2 spiesjes naast elkaar (of gebruik 8 brede metalen spiesen waarop alles goed blijft zitten). Meng sojasaus, mirin, maple syrup en sesamolie. Verwarm de barbecue of grill op middelhoog vuur, bestrijk de spiesen licht met olie en leg ze op de hete grill.

Rooster ze circa 8 minuten al draaiend tot de kip gaar en bruin is. Grill ze dan nog 2 minuten en bestrijk ze meermaals met de sojamarinade. Bestrooi eventueel nog met wat zout.

Meng alle ingrediënten voor de koolsalade en serveer deze bij de spiesen.

Bereidingstijd: 20 minuten

Geen barbecue? Je shopt ‘m hier:

Buccan Camden Compact Burner
Buccan Camden Compact Burner
€ 149,95 € 74,95
Shop 'm hier

Productie & styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Recepten en bereiding: Victor De Launay

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien