Amsterdam Light Festival met korting >

De lekkerste High Tea recepten

Heb jij zin in een gezellige High Tea? Deze is zeker niet compleet zonder wat heerlijke kleine recepten. Hartige sandwiches en zoetige taartjes maken een High Tea met je vriendinnen of familie helemaal af. Deze High Tea recepten zijn makkelijk te maken en smaken verrukkelijk. Geniet ervan!

Komkommer sandwicheskomkommer sandwiches

16 stuks

Wat heb je nodig?

  • 1 komkommer, geschild
  • 1 tl grof zeezout
  • 50 g mayonaise
  • 20 g fijngesneden basilicum
  • peper en zout
  • 8 sneetjes witbrood zonder korst
  • vergiet

Zo doe je het

Schaaf de komkommer in flinterdunne plakjes en meng deze met 1 tl grof zeezout. Laat de plakjes 30 minuten in een vergiet uitlekken (dit zorgt voor minder vocht en een intensere smaak). Spoel ze vervolgens af en dep ze droog. Meng 50 g mayonaise met 20 g fijngesneden basilicum, peper en zout en bestrijk hiermee 8 dunne sneetjes witbrood zonder korst. Verdeel de komkommer royaal over 4 sneetjes en dek af met de andere 4 sneetjes met de mayonaise-kant op de vulling. Snijd elke sandwich in 4 punten.

Uitlekken: circa 30 min. Bereiden: circa 20 min. Circa 55 kcal per stuk.

Tortilla-rolletjestortilla

10 stuks

Wat heb je nodig?

  • 2 geroosterde kleine bloemtortilla’s
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 el verse roomkaas
  • Rucola
  • 100 g plakjes kalfsfricandeau
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2-3 fijngesneden lente-uitjes
  • zout en peper
  • plasticfolie

Zo doe je het

Prak 2 hardgekookte eieren fijn en meng ze met de roomkaas. Bestrijk 2 geroosterde kleine bloemtortilla’s met het roomkaasmengsel en beleg deze royaal met rucola. Verdeel er de kalfsfricandeau over en bestrooi met de bladpeterselie, lente-uitjes en zout en peper. Rol de tortilla’s vervolgens op, verpak deze in plasticfolie en laat ze even opstijven in de koelkast. Snijd elke rol in 5 delen en serveer!

Bereiden: circa 20 min. Circa 85 kcal p. stuk.

Sconesscones

10 scones

Wat heb je nodig?

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g boter, in stukjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • ca. 1½ dl melk
  • zout
  • mascarpone of clotted cream
  • jam of theegelei

Zo doe je het

Verwarm de oven voor op 220°C. Zeef bakmeel, zout en bakpoeder boven een kom. Verkruimel met de vingertoppen de boter erdoor tot een broodkruim-achtig mengsel. Kneed het ei erdoor en zo veel melk tot er een soepel deeg ontstaat. Rol het op een bebloemd werkvlak uit tot een lap van circa 2½ cm dik. Steek hieruit 8-10 cirkels van 5-6 cm doorsnede. Voeg het overgebleven deeg weer samen, rol het opnieuw uit en steek er cirkels uit, tot het deeg op is. Bestrijk de scones met melk en bak ze op een bakplaat met bakpapier in 10-20 minuten gaar en lichtbruin in de oven. Laat ze even op een rooster afkoelen. Serveer ze warm met mascarpone en jam of theegelei.

Bereieden: ca. 20 min. Oventijd: 10-15 min. Circa 125 kcal p.p. (zonder room en jam)

Kersen-frambozentaartjesframbozen taartjes

16 stuks

Wat heb je nodig?

  • 175 g bloem
  • 75 g zachte boter, in stukjes
  • 50 g gemalen amandelen
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 250 g kersen, (vers of uit pot, droog gedept)
  • 150-200 g kleine frambozen
  • 1-2 tl rijstebloem
  • poedersuiker
  • plasticfolie
  • taartvormpjes met ca. 5 cm doorsnede

Zo doe je het

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng bloem en boter met de vingertoppen tot een broodkruim-achtig mengsel. Voeg amandelen, limoenrasp en 1 à 2 el koud water toe en kneed alles tot een stevig deeg. Leg het deeg, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast. Rol het uit tot een lap van 3 mm dik en steek hieruit 16 cirkels van 8 cm doorsnede en 16 paar ‘hazenoortjes’. Bekleed 16 ingevette lage taartvormpjes  van circa 5 cm doorsnede met de deegcirkels. Meng kersen, frambozen en rijstebloem en verdeel deze vulling over de vormpjes. Dek elk vormpje af met de ‘hazenoortjes’. Bak ze 20-25 minuten in de oven. Laat ze op een rooster afkoelen en bestuif dun met poedersuiker.

Tip: Aardbeien en stukjes perzik, abrikoos of mango zijn ook heerlijk in deze krokante taartjes.

Bereiden: circa 35 min. Koelen: circa 30 min. Oventijd: 20-25 m

Wil je weten hoe jij zelf het beste een High Tea kan organiseren? Libelle heeft daar wat handige tips voor. Ontdek ze hier!

Meer recepten vind je bij Libelle Culinair.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien