Dat wordt smullen: dít zijn de 3 lekkerste toppings voor blini's

Blini’s zijn eigenlijk hele kleine pannenkoekjes met daarop een topping naar keuze. Vaak worden ze geserveerd met een frisse room en zalm, maar je kunt er eigenlijk alle klanten mee op.
Dit zijn onze favoriete toppings:
1. Blini met gerookte zalm en appel – Miljuschka
Voeg aan het eind nog een paar kleine stukjes appel aan de blini’s toe, en creëer zo heel simpel een nieuw en fris hapje. Geen fan van zalm? Probeer het recept dan eens met uitgebakken spek.
Los zeven gram gist op in 150 milliliter lauwwarme melk. Laat dit vijf minuten staan tot het een beetje schuimt. Splits het ei en zet het eiwit in de koelkast tot gebruik. Meng daarna in een kom 100 gram boekweitmeel en wat zout met de eierdooier en roer de gist en melk erdoor tot een glad beslag. Laat het beslag 20 minuten rijzen. Meng ondertussen de zure room met fijngesneden bieslook en een beetje peper. En snijd alvast een appel in piepkleine stukjes. Klop dan het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door de gerezen blini beslag. Bak de blini’s in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie. Beleg de blini’s met gerookte zalm en een toef bieslookroom. Garneer ze met blokjes appel en dille.
Blini met carpaccio en vijgen – My taste
Ook carpaccio smaakt goddelijk in combinatie met een blini. Voeg wat vijgen toe om de smaak compleet te maken:
Hak een eetlepel verse dragon fijn en halveer een halve komkommer in de lengte en schraapt de zaadjes eruit. Snijd de rest van de komkommer in kleine stukjes. Meng de komkommerblokjes in een kom met wat zout en peper en de verse dragon. Snijd vier gedroogde vijgen in reepjes. Drapeer op elke blini wat carpaccio, schep daarover de komkommerblokjes en garneer ze met reepjes vijg, wat Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.
Blini met mango chutney en gerookte eendenborst – Solo
Wil je origineel voor de dag komen? Ga dan voor de feestelijke versie met mangochutney en gerookte eendenborst. Het klinkt hartstikke culinair, maar het is helemaal niet moeilijk.
Stoof een fijngesnipperde sjalotje aan in een theelepel vloeibare boter. Snij een verse mango in stukjes en voeg die samen met een fijngesneden chilipeper, drie eetlepels honing, een eetlepel witte wijnazijn en een sufje zout toe. Laat het geheel sudderen op een zacht vuurtje tot je een mooie kleverige chutney krijgt.
Meng dan 100 milliliter melk met vier eetlepels bloem en een snuifje zout tot een glad beslag en verdeel het beslag in kleine rondjes. Verhit een eetlepel olie of boter in een braadpan en bak hier de blini’s goudgeel in. Leg de blini’s op een bordje, schep er wat mangochutney op en werk af met sneetjes gerookte eendenborst.
Hartig hapje: deze romige zalmvlinders zijn om je vingers bij af te likken:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
lees ook
Bron: Pinterest. Beeld: iStock