50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Hop, alles in één pan: creamy kokos curry

Waarom moeilijk doen als je makkelijk kan? Juist. Daarom gaat alles – van groenten tot gort – in één pan en laten we de boel lekker stoven. Niks meer aan doen!

Lente curry
Het perfecte lentegerecht: een heerlijke én makkelijke creamy kokos curry met boterzachte zalm en limoen.

Advertentie

Voor 4 personen:

• 2 sjalotten, schoongemaakt
• 2 tenen knoflook, schoongemaakt
• 1 groene chilipeper, zonder zaadjes
• 100 g spinazie
• 1 bosje koriander
• 2 el neutrale olie
• 400 ml kokosmelk
• 500 ml kokoswater
• 2 stengels citroengras, gekneusd
• 8 limoenblaadjes (of rasp van 2 limoenen)
• 1 el vissaus
• 600 g zalm-filet, in moten
• 300 g mini-paksoi, in kwarten
• 1 limoen + extra voor serveren
• 150 g taugé
• Thaise basilicum, koriander of shiso
• instant noodles of pandanrijst

Extra: blender

Aan de slag
Doe de sjalotten, knoflook, chilipeper, spinazie en koriander in de blender en maal tot een gladde currypasta. Verhit de olie in een ruime hapjespan en voeg de currypasta toe. Bak de pasta enkele minuten in de pan en voeg kokosmelk, kokoswater, citroengras, limoenblaadjes en vissaus toe. Laat de curry 5 minuten zachtjes stoven. Voeg de zalm toe en laat de curry met de deksel op de pan nogmaals 5 minuten zachtjes stoven. Voeg de laatste 2 minuten de paksoi toe. Breng de curry op smaak met limoensap en wat zout. Garneer vlak voor het serveren met taugé en Thaise basilicum. Serveer met instant noodles (erin) of pandanrijst (ernaast) en extra partjes limoen.

Bereidingstijd: 20 min.

Dit snelle gerecht vind je in de Libelle Lekker:

Libelle Lekker 6
Libelle Lekker 6
€4,65
Shop snel

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Productie & styling: Cyn Ferdinandus,  Fotografie:  Eric van Lokven, Receptuur: Victor de Launay

alles in een pan

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien