Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Let op: dit is waarom je een waterkoker nooit 2 keer aan mag zetten

Het lijkt heel onschuldig: je wil een kopje thee maken en er zit nog water in de waterkoker. Om dit water weer op te warmen, zet je de waterkoker opnieuw aan. Toch is dit lang niet zo onschuldig. Experts zeggen nu zelfs dat je dit nóóit mag doen.

The UK Tea and Infusions Association waarschuwt: zet nooit je waterkoker nog een keer aan. Als je het water opnieuw kookt, krijgt het een vieze smaak en hou je smakeloze thee over. Voorzitter William Gorman legt uit: “Opnieuw koken haalt al het zuur- en stikstof uit het water, dat zorgt voor een platte smaak.” Maar dit is niet het enige: de gevolgen zijn nog veel erger. Het kan namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid.

Advertentie

Schadelijke stoffen
Als je het water nog een keer kookt, kan je schadelijke stoffen binnenkrijgen. Wetenschapper Anne Helmenstine vertelt aan The Washington Post: “Wanneer je hetzelfde water twee keer kookt, kan het zijn dat bepaalde concentraties worden versterkt. Bij iedere kookbeurt worden deze steeds geconcentreerder en zal je er dus meer van binnenkrijgen, terwijl je die stoffen juist zo min mogelijk in je lichaam wilt hebben.” Het zou hier bijvoorbeeld gaan om nitraten en fluoride.

Ontkalken
Dus heb je trek in een kopje thee? Vul dan je waterkoker opnieuw met water! Daarnaast is het natuurlijk slim om je waterkoker regelmatig te ontkalken. Wij leggen je uit hoe je dat doet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan. Beeld: iStock

waterkoker

Lees meer

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien