Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: kun je citroenen beter in een fruitschaal of in de koelkast bewaren?

Citroenen zijn de smaakmakers van veel gerechten en drankjes. Fijn om op voorraad te hebben, dus. Maar kun je ze het best bewaren in een fruitschaal of in de koelkast? 

De culinaire experts van het Amerikaanse Cook’s Illustrated probeerde beide opties uit.

Advertentie

Los vs in een plastic zakje
Voor de test bewaarden ze citroenen op verschillende manieren. Zo onderzochten ze hoe lang de vruchten goed blijven op kamertemperatuur in de fruitschaal én in de koelkast. Ook werden sommige van die citroenen in plastic zakjes met en zonder water apart gelegd.

Zó houd je je citroenen dus het langst vers…
Wat bleek? Na een week begonnen de citroenen die op kamertemperatuur lagen al hard te worden en dus uit te drogen. Beter ging het met de exemplaren in de koelkast. Zowel de citrusvruchten in het zakje met als zonder water, waren na vier weken nog sappig en prima te pruimen. Hoewel eerder onderzoek uitwijst dat water de truc doet, stelt Cook’s Illustrated dat dat niks uitmaakt: het gaat puur om het zakje, dat de citroen goed afdekt en zo langer vers houdt.

Wist je dat een citroen ook heel goed van pas kan komen bij het schoonmaken? Op drie manieren, zelfs:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Cook’s Illustrated. Beeld: iStock

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien