Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: moet je olie toevoegen aan producten in de Airfryer?

In de afgelopen jaren hebben veel mensen de frituurpan in de schuur verruild voor een Airfryer. Want: doordat je bakt in hete lucht in plaats van olie zou het verantwoorder zijn. Maar hoef je dan helemaal geen olie toe te voegen?

Je kunt de Airfryer voor allerlei gerechten gebruiken: van friet en frikandellen tot kipfilet en zelfs brood en taarten. Voor brood en taarten heb je dan misschien geen olie nodig, maar hoe zit dat met producten die je normaal in de frituurpan zou bakken?

Advertentie

Voorgebakken

Aan alle producten die enigszins zijn voorbehandeld – bijvoorbeeld voorgegaard of gemarineerd – hoef je geen olie toe te voegen bij het bakken in de Airfryer. Dit is alleen nodig bij het bereiden van verse producten die nog niet zijn gemarineerd of voorgebakken, bijvoorbeeld kipfilet of aardappelen. Hierdoor krijgen ze meer smaak en een krokant laagje. Alle diepvriessnacks voor de Airfryer zijn al voorgebakken, dus daar hoef je geen olie aan toe te voegen.

Toch wat olie toevoegen? Giet dat dan niet rechtstreeks in de Airfryer, maar verdeel het met bijvoorbeeld een kwastje over het vlees dat je gaat bereiden. Je kunt daarvoor arachideolie, zonnebloemolie of olijfolie gebruiken.

Je airfryer schoonmaken? Zó doe je dat:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Philips. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien