Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: moet je olie toevoegen aan producten in de Airfryer?

In de afgelopen jaren hebben veel mensen de frituurpan in de schuur verruild voor een Airfryer. Want: doordat je bakt in hete lucht in plaats van olie zou het verantwoorder zijn. Maar hoef je dan helemaal geen olie toe te voegen?

Je kunt de Airfryer voor allerlei gerechten gebruiken: van friet en frikandellen tot kipfilet en zelfs brood en taarten. Voor brood en taarten heb je dan misschien geen olie nodig, maar hoe zit dat met producten die je normaal in de frituurpan zou bakken?

Advertentie

Voorgebakken

Aan alle producten die enigszins zijn voorbehandeld – bijvoorbeeld voorgegaard of gemarineerd – hoef je geen olie toe te voegen bij het bakken in de Airfryer. Dit is alleen nodig bij het bereiden van verse producten die nog niet zijn gemarineerd of voorgebakken, bijvoorbeeld kipfilet of aardappelen. Hierdoor krijgen ze meer smaak en een krokant laagje. Alle diepvriessnacks voor de Airfryer zijn al voorgebakken, dus daar hoef je geen olie aan toe te voegen.

Toch wat olie toevoegen? Giet dat dan niet rechtstreeks in de Airfryer, maar verdeel het met bijvoorbeeld een kwastje over het vlees dat je gaat bereiden. Je kunt daarvoor arachideolie, zonnebloemolie of olijfolie gebruiken.

Je airfryer schoonmaken? Zó doe je dat:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Philips. Beeld: iStock

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien