Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Libelle legt uit: is verse pasta gezonder dan gedroogde pasta?

In veel supermarkten kun je tegenwoordig niet alleen gedroogde pasta kopen, maar ook ‘verse’ pasta uit het koelschap. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze pasta’s? En is verse pasta ook gezonder dan gedroogde pasta?

Wij leggen het je in dit artikel uit.

Advertentie

Niet hetzelfde

Hoewel over het algemeen geldt dat verse ingrediënten beter zijn dan gedroogde, gaat dit voor pasta eigenlijk niet op. Gedroogde en verse  pasta zijn namelijk twee verschillende producten en moeten daarom ook zo beoordeeld worden.

Verschil tussen verse pasta en gedroogde pasta

Verse pasta is namelijk gemaakt van bloem, eieren, zout en water. Door de eieren is verse pasta dan ook niet zo lang houdbaar. Verse pasta smaakt eigenlijk het lekkerst bij lichte sauzen gemaakt van tomaat, room of boter op smaak Gedroogde pasta daarentegen bevat meestal alleen bloem, zout en water. De pasta is hierdoor steviger van structuur (ook nog na het koken) en kan ook langer bewaard worden. Deze pasta smaakt weer lekkerder bij hartige, stevige sauzen zoals bolognese.

Aantal calorieën

Hoewel het dus moeilijk is om beide pasta’s met elkaar te vergelijken, kunnen we wel even kijken naar het aantal calorieën van beide producten. De Consumentenbond deed hier onderzoek naar en ontdekte dat het verschil bijna nihil is. “100 gram gedroogde pasta komt ongeveer overeen met 250 gram koelverse pasta. Het verschil in calorieën op je bord is nagenoeg gelijk,” aldus de Consumentenbond.

Op zoek naar een lekker én gezond pastarecept? Probeer dan eens deze pasta met linzen, tomaten en feta:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: 24Kitchen. Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien