Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: is light-chips een betere keuze dan normale chips?

Chips is een van die dingen die je maar moeilijk in de kast kunt laten liggen. Als je het in huis hebt, is het heel verleidelijk om die zak open te trekken. Maar als je dat dan doet, kun je dan beter voor de light-variant gaan of het bij de normale chips houden?

Veel lightproducten zijn wel echt een betere keuze dan de gewone variant, maar volgens het Voedingscentrum is dat verschil bij chips echt maar klein.

Advertentie

Calorieën
Light-chips bevat wel minder calorieën dan gewone chips, maar dat verschil is slechts 10%. Daarnaast bevat light-chips wel minder vet (33% minder), maar daartegenover wel weer meer koolhydraten (23% meer) en eiwitten. En die koolhydraten en eiwitten zorgen er ook weer voor dat het verschil in calorieën minder groot is. Zoals het Voedingscentrum het zo mooi zegt, zijn het dus allebei snacks die je beter “alleen bij uitzondering” kunt eten. We kunnen niets beloven…

BEKIJK OOK: Chipszak niet in één keer leeg? Dan is dit manier om ‘m te bewaren!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Voedingscentrum. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien