Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Dit is waarom tuinkers zo gezond voor je is

Het is april en dat betekent dat het nu dé tijd is om zelf je tuinkers te zaaien. De wintermaanden zijn te koud en in de zomer is het te warm. Om deze redenen wil je tuinkers op je bord hebben.

De tuinkers is een plant uit de kruisbloemfamilie. De smaak hiervan varieert van pittig tot scherp. Deze kiemen zijn dan ook populair in salades, op broodjes of in combinatie met ei. Het geeft je gerechten nét dat beetje extra. Naast dat het goed smaakt, is het ook nog eens hartstikke gezond.

Advertentie

Medicijn

In de Europese kruidengeneeskunde wordt tuinkers al lang ingezet als medicijn tegen bloedarmoede, hoesten, blaasaandoeningen en een gebrek aan eetlust. De kiemen dienen verder als bloedzuiverend middel en kunnen helpen tegen obstipatie. Verder blijkt uit onderzoek dat verschillende groenten en fruit, waaronder tuinkers, het risico op chronische ziektes verminderen en dat ze ontstekingsremmend werken.

Vitaminebommetjes

Hoe kan het dat dit plantje zoveel gezondheidsvoordelen heeft? Dat komt omdat het vol zit met gezonde stofjes. Het vitaminepercentage ligt enorm hoog: het zit vol met vitamine K, vitamine B, vitamine C, vitamine E en vitamine A. Als je een kopje tuinkers eet, bevat dat meer vitamine C dan de helft van de aanbevolen quota voor de dag. Verder zit het ook vol met gezonde vezels, eiwitten, foliumzuur, calcium en ijzer. Een klein handje kiemen op je broodje is dus zeker geen slecht idee.

Zelf kweken

Daarnaast kun je tuinkers supermakkelijk kweken. Daarvoor hoef je geen moestuin te hebben, dat kan gewoon in je keuken of op de vensterbank. Je kunt het na 10 tot 14 dagen zelf oogsten. Benieuwd hoe je dat doet? In de onderstaande video laten we zien hoe je tuinkers kweekt in een eitje:

Nog meer lezen over eten? Bestel dan onze special Libelle Lekker: 

Libelle special 2 – Lekker
Libelle special 2 – Lekker
€ 4,99

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Medicalnewstoday, Groei. Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien