Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Libelle legt uit: zijn rode appels gezonder dan groene?

Als het gaat om smaak zit er zeker wel een verschil tussen groene en rode appels. Maar hoe zit dat eigenlijk met de voedingswaarde? Zijn rode appels bijvoorbeeld gezonder dan groene appels?

Wij leggen het je in dit artikel uit.

Advertentie

Verschil tussen paprika’s

Laten we vooropstellen dat eten van appels sowieso gezond is, ongeacht of je nu groene of rode appels eet. Appels bevatten namelijk maar weinig calorieën (58 per 100 gram), maar wel veel voedingsvezels en kalium. Appels zijn dan ook het perfecte tussendoortje. Maar gezien het feit dat rode paprika meer vitamine C bevat dan de groene variant, is het helemaal niet zo gek om je af te vragen hoe dat nu met appels zit.

Zit er echt een verschil tussen rode en groene appels?

De Belgische landbouwexpert Luc Busschaert deed onderzoek naar de verschillen tussen de Limburgse en West-Vlaamse appels en ontdekte niet alleen een verschil tussen ‘afkomst’ maar ook tussen de voedingswaarde. Rode appels bleken maar liefst 10 tot 18 procent meer voedingsvezels te bevatten dan de groene variant. Daarnaast bleken rode appels ook nog eens meer quercetine te bevatten, wat goed is tegen hart- en vaatziekten. In een rode appel zit er tot 480 milligram per kilogram, bij een groene tot 250 milligram. En dan is er nog het cholesterol verlagende pectine. Ook daar zit tot een derde meer van in een rode appel, aldus Busschaert. Alle goede stoffen zitten overigens vooral in de schil, dus je kunt je appel maar beter niet schillen.

Zelf appelsap maken? Dankzij déze tip maak je de lekkerste appelsap ooit:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Foodlog, Kookfans. Beeld: iStock

Lees meer

Ryanne van Dorst: “Ik praat al snel te veel, ik zeg alles wat in me opkomt”

Ryanne van Dorst - Libelle

Premium

Ryanne van Dorst (35) is muzikant en programmamaker. Ze maakt de podcast Apodcalypse over artiesten en hun muziek. Ryanne heeft een vriendin en woont in Rotterdam.

Waarom moeten we je podcast Apodcalypse luisteren?
"Dat hóeft niet, maar ik wilde voordat de wereld vergaat nog één keer door mijn platenkast lopen. In de podcast luister ik van elke plaat één nummer. Als je meeluistert, leer je misschien nieuwe muziek kennen. Het

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien