It's a wrap! Mexicaanse wraps met courgette, portobello’s & guacamole

Licht en lekker: zo maak je van wraps een gezonde invuloefening. Deze Mexicaanse wraps zitten boordevol groenten en zijn geschikt als hoofdgerecht én als lunch.
Hoofdgerecht voor 2 personen/lunch voor 4 personen
Dit heb je nodig voor de wraps:
- 8 kleine of 4 middelgrote maistortilla’s
- 75 g rode rijst
- courgette (schuin in plakken van 1 cm)
- 3 à 4 portobello’s
- 11/2 el blakerkruidenmix (zie recept in de tip)
- 1 rode ui, in ringen
- 1 jalapeño, in ringetjes
- 2 vleestomaten, in dunne plakken
- 4-6 radijsjes, in plakjes
- srirachasaus of tabasco
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
Dit heb je nodig voor de guacamole:
- 2 eetrijpe avocado’s
- 1 el bladpeterselie
- 1 el koriander
- rasp en sap van ½ limoen
- ¼ tl komijnpoeder
- 1 jalapeño
- ½ el olijfolie
- peper
- zout
Zo bereid je de Mexicaanse wraps:
- Prak het vruchtvlees van de avocado’s.
- Hak ²/³ van de kruiden, meng met de limoenrasp door de avocado en breng op smaak met peper en zout, de olijfolie, het komijnpoeder en fijngehakte jalapeño naar smaak.
- Strijk de guacamole glad, pers de halve limoen erboven uit tegen verkleuren en zet afgedekt in de koelkast. Roer vlak voor het serveren het limoensap erdoor.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een grillpan, bestrijk de courgetteplakken dun met olijfolie en gril ze tot ze beetgaar zijn en mooie strepen hebben.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de portobello’s in dikke plakken en hussel voorzichtig de blakerkruiden erdoor.
- Voeg de olijfolie toe en hussel nogmaals.
- Verhit een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen in 5-7 min. bruin en zacht.
- Bak ui en peperringetjes even mee of laat ze rauw.
- Verwarm de tortilla’s in de koekenpan 1-2 min. per kant.
- Smeer op elke tortilla enkele lepels guacamole, schep er rijst op en verdeel de rest van de vulling erover.
- Garneer met plakjes radijs en de rest van de groene kruiden. Lekker met srirachasaus of wat tabasco.
Bereidingstijd 35 min.
Kcal 500 p.p. (bij 4 personen). Kcal 999 p.p. (bij 2 personen).Tip
Meng voor eigen blakerkruidenmix 1 el paprikapoeder, 1 el gerookt paprikapoeder (zoet), 2 tl uienpoeder, 1-2 tl knoflookpoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gemalen zwarte peper, 1 tl zout. Optioneel: 1tl komijn en een snuf nootmuskaat of kaneel. Pas aan naar smaak en bewaar in een jampotje. Heerlijk als coating voor vlees, vis en groenten, even inwrijven met 1 el olijfolie.
lees ook
Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Yvonne Jimmink.