Limoenmousse

Omdat de schil van limoenen wordt gebruikt, is het verstandig om onbehandelde limoenen te kopen. Vraag ernaar bij de groenteman of koop ze in de natuurvoedingswinkel.
Nagerecht voor 6 personen
Benodigdheden:
• 4-5 onbehandelde limoenen
• 500 g volle kwark
• 80-120 g suiker
• 4 blaadjes witte gelatine
• 2½ dl slagroom
Bereidingswijze
- Was de limoenen goed, rasp de schil en pers ze uit.
- Klop de kwark luchtig met de suiker en voeg limoenrasp en 3-6 el limoensap toe.
- Week de gelatine 5 min. in ruim koud water en laat de blaadjes met aanhangend water smelten op heel zacht vuur (niet laten koken).
- Schep dit door het limoenmengsel.
- Klop de slagroom lobbig en spatel door het limoenmengsel.
- Schep dit mengsel in glaasjes en laat in de koelkast minstens 4 uur opstijven.
:
circa 25 min. Opstijven: minstens 4 uur. Circa 395 kcal p.p.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan.