Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Limoenmousse

Limoenmousse

Omdat de schil van limoenen wordt gebruikt, is het verstandig om onbehandelde limoenen te kopen. Vraag ernaar bij de groenteman of koop ze in de natuurvoedingswinkel.
Nagerecht voor 6 personen
 

Advertentie

Benodigdheden:

• 4-5 onbehandelde limoenen
• 500 g volle kwark
• 80-120 g suiker
• 4 blaadjes witte gelatine
• 2½ dl slagroom

Bereidingswijze

  1. Was de limoenen goed, rasp de schil en pers ze uit.
  2. Klop de kwark luchtig met de suiker en voeg limoenrasp en 3-6 el ­limoensap toe.
  3. Week de gelatine 5 min. in ruim koud water en laat de blaadjes met aanhangend water smelten op heel zacht vuur (niet laten koken).
  4. Schep dit door het limoenmengsel.
  5. Klop de slagroom lobbig en spatel door het limoenmengsel.
  6. Schep dit mengsel in glaasjes en laat in de koelkast minstens 4 uur opstijven.

:

circa 25 min. Opstijven: minstens 4 uur. Circa 395 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan.

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien