Queen-Musical ‘We Will Rock You’: tot € 15,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Dol op citroenlikeur? Zo maak je deze limoncello-mascarpone ijsjes

Gek op limoncello? Dan ga je sowieso smullen van deze ijsjes. Ze lessen je dorst, zijn ijs- en ijskoud en ook nog eens superlekker. Helemaal mooi: je maakt ze gewoon zelf!

Dit heb je nodig voor 8 ijsjes:

Advertentie

  • 300 g gemixt diepvriesfruit
  • 4 el honing
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml limoncello of licor 43
  • 1 tl vanille-extract
  • rasp van ½ citroen of sinaasappel
  • plastic bekertjes
  • ijsstokjes

Zo maak je ze:

  1. Breng het fruit met 2 el honing in een steelpan aan de kook en laat daarna volledig afkoelen.
  2. Doe de mascarpone met de likeur, vanille-extract, citrusrasp en de rest van de honing in een maatbeker en meng goed.
  3. Verdeel de mascarponemix over plastic bekertjes en voeg het fruit toe.
  4. Roer elk bekertje met een ijsstokje kort door en zet de stokjes zo recht mogelijk in het midden.
  5. Zet de bekertjes 5 uur in de vriezer, tot ze volledig bevroren zijn.

Bereidingstijd: 15 minuten + 5 uur vriestijd

Productie & styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Recepten en bereiding: Victor De Launay

limoncello ijsje

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien