Linzertaart met frambozen
Nagerecht voor 8 personen:
- 175 g bloem
- 175 g amandelpoeder of heel fijn gemalen amandelen
- 70 g witte basterdsuiker
- snufje zout
- 1 tl gemalen kaneel
- geraspte schil van 1 citroen
- 175 el boter, in blokjes
- 3 eidooiers
- 225-300 g confiture van frambozen
Bereidingswijze:
Deze taart kan 1 dag voor serveren worden bereid.
- Meng bloem, amandelpoeder, suiker, zout, kaneel en citroenrasp.
- Voeg de boter toe en kneed deze er snel met de vingertoppen door.
- Voeg dan 2 eidooiers toe en kneed alles snel tot een soepel deeg.
- Vorm het deeg tot een bal en laat deze, verpakt in plasticfolie, 1 uur opstijven in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed hiermee een ingevette en met bloem bestrooide rechthoekige lage taartvorm van circa 20 x 30 cm.
- Snijd de deegranden mooi glad. Snijd uit de rest van het deeg met een gekarteld mesje lange deegrepen van circa 1 cm breed.
- Prik de deegbodem regelmatig in met een vork en schep de confiture op de deegbodem.
- Leg de deegrepen als een raster over de confiture en plak de repen met een beetje losgeklopte eidooier op de deegrand vast.
- Bestrijk het deeg met losgeklopte eidooier en bak de taart circa 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC.
- Laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder de vorm.
Bereidingstijd: 35 minuten. Wachttijd: 1 uur 30 minuten.