Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

5x heerlijke en gezonde lunchrecepten voor thuis

Voorlopig kun je in de lunchpauze niet naar je favoriete broodjeszaak op de hoek. Toch hoef je je vers belegde broodje niet te missen als je thuis werkt. Ga aan de slag en tover ook thuis een heerlijke lunch op tafel. Wij selecteerden voor jou deze 5 heerlijke en gezonde recepten.

Nu je de komende tijd thuis moet werken is het misschien fijn om een beetje variatie in je lunch te hebben. Een boterham met pindakaas is lekker, maar wie weet ben je onderhand wel toe aan iets anders. Vervang je boterham bijvoorbeeld een keer voor een wrap en de pindakaas voor een avocado-yoghurt dip. Zo maak je van thuis lunchen een feestje!

Advertentie

1. Buddha bowl salade met tahin dressing

Een buddha bowl is eigenlijk gewoon een hippe naam voor een salade met veel verschillende groenten, peulvruchten, zaden en pitten. Super gezond dus!

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 (winter)peen
1/2 komkommer
1 eetrijpe avocado
125 gram kidneybonen
2 zoete puntpaprika’s
1 middelgrote zoete aardappel
2 theelepels pompoenpitten
Twee handjes spinazie
Handje verse peterselie

Dressing
2 eetlepels tahin (sesampasta)
2 theelepels sojasaus
2 theelepels sesamolie
2 theelepels natuurazijn
2 eetlepels water

Bereiding

  • Snijd de zoete aardappel in hele dunne plakken. Bak ze krokant in in de airfryer, 20 minuten op 170˚C. Heb je geen airfryer? Bak ze dan 35-40 minuten in de oven op 220˚C.
  • Maak de dressing door de ingrediënten van de dressing te mengen in een schaaltje. Wil je liever een dunnere dressing? Voeg dan wat extra water toe.
  • Maak dunne lange slierten van de winterpeen met een spiraalsnijder.
  • Snijd de komkommer en de zoete puntpaprika’s fijn.
  • Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Pulk voorzichtig de schil van de avocado los en snijd beide helften daarna in dunne plakjes.
  • Spoel de kidneybonen af in een vergiet.
  • Verdeel alle ingrediënten over twee een diepe borden en leg de plakjes avocado in het midden. Garneer met pompoenpitten en peterselie.
  • Breng de salade op smaak met de tahin dressing. En genieten maar!

2. Pitabroodje met geitenkaas

Een lekker en makkelijk recept voor als je ietsje minder tijd hebt. Deze pitabroodjes zijn gevuld met geitenkaas, spinazie en noten.

Ingredienten
2 pitabroodjes
Paar blaadjes verse spinazie (sla kan ook)
75 gr geitenkaas
2 eetlepels noten mix, ongezouten
1 eetlepel honing

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pitabroodjes aan een zijde open en verdeel wat spinazie er in. Doe de geitenkaas er bij.
  • Hak de noten grof (dit kan door ze in een zakje te doen en er met een deegroller op slaan).
  • Bestrooi de geitenkaas met de nootjes en druppel wat honing er over.
  • Zet de broodjes ongeveer 8 min in de oven. Binnen 8 minuutjes een heerlijke lunch!

3. Brood met avocado-yoghurt dip

Toch meer zin in brood? Met deze heerlijke avocado-yoghurt dip heb je in mum van tijd een heerlijke boterham. De meeste ingrediënten heb je misschien zelfs al in huis.

Ingrediënten (voor 2 boterhammen)
1/2 rijpe avocado
3 eetlepels ongezoete sojayoghurt
1 theelepel dijon mosterd
Snufje zout

Bereiding

  • Doe de avocado in een schaaltje en prak fijn met een vork.
  • Voeg de sojayoghurt, mosterd en zout toe en roer goed door elkaar.
  • Toast je boterham en smeer daarna de dip rijkelijk op je brood. Eet smakelijk!

4. Omelet wrap met zalm en roomkaas

Een leuke manier om te variëren met een omelet. Tover je omelet om tot een ei wrap. Deze wrap is gevuld met zalm en roomkaas en staat binnen een handomdraai op tafel.

Ingrediënten
4 eieren
Scheutje melk
Snuf peper en zout
100 gr gerookte zalm
Roomkaas light
Een handje rucola
8 cherrytomaatjes
Een handje pijnboompitten

Bereiding

  • Klop 2 eieren los met een scheutje melk en voeg wat peper en zout toe.
  • Zet een pan op het vuur, doe er een klein beetje olijfolie in en giet het eimengsel erin. Laat de omelet stollen en bak aan beide kanten lichtbruin. Neem de omelet uit de pan en laat even afkoelen. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan.
  • Smeer de omelet in met de roomkaas en leg er wat rucola op, gevolgd door wat plakjes gerookte zalm, de gehalveerde cherrytomaatjes en geroosterde pijnboompitjes.
  • Rol de omelet op als een wrap en zet vast met een prikker.

5. Pastasalade met mango

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Met deze pastasalade met penne, mango en ham haal je het zonnetje in huis en krijg je zin in de lente!

Ingredienten
200 gr penne (of andere pasta)
175 gr mango, in blokjes
6 plakken parmaham
Handje verse basilicum
Scheut olie
Peper en zout
50 gr rucola
1 avocado in stukken

Bereiding

  • Kook de penne gaar in een pan met water en een snufje zout.
  • Snijd de basilicum heel fijn en meng met de olie en een snufje peper en zout in een kommetje goed door elkaar.
  • Giet de pasta af en schep de basilicum-olie er door. Schep ook de mango, avocado en rucola er door. Scheur de ham in stukken en verdeel over de salade. Genieten maar!

Wil je weten hoe je een avocado bewaart zonder dat hij bruin wordt? Bekijk in deze video 3 tips om dit te voorkomen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: leukerecepten.nl zonderzooi.com  Beeld: iStock 

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien