Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Zo maak je heel makkelijk zelf pasta (zónder pastamachine)

Als je dacht dat pasta maken alleen was weggelegd voor chefkoks of Italianen, dan heb je het mooi mis. Je kunt dat namelijk heel makkelijk zelf.

En daar heb je echt geen dure pastamachine voor nodig. Alleen een paar spierballen.

Advertentie

      Bloem en eieren

  1. Zeef de bloem met een klein beetje zout in een berg op een grote houten plank of direct op het werkblad. Maak in het midden een kuil.
  2. Klop in een kommetje de eieren met wat olijfolie los en giet dit mengsel in het midden van de kuil.
  3. Meng met je vingertoppen of een vork vanuit het midden het eimengsel met de bloem. Zorg dat de rand van de bloem heel blijft, anders heb je er binnen de kortste keren een kliederboel van gemaakt.

    Soepel deeg

  4. Als het een geheel is, kun je het deeg gaan kneden. Duw het deeg met de muis van je hand op het werkblad en draai het deeg telkens een slag. Na 10 – 15 minuten kneden is het als het goed is een zacht, soepel en elastisch deeg. Mocht het deeg wat nat aanvoelen, dan kun je een beetje bloem toevoegen.

    Slierten

  5. Rol de deegbal met een deegroller 5 à 6 keer uit tot ‘ie een dikte van 2 millimeter heeft bereikt.
  6. Rol het uitgerolde deeg weer op en snijd het in dikke of dunne slierten. Het deeg is nu klaar om te koken. Verse pasta duurt wel iets langer om te koken.

Vegetarisch lekker: pasta met linzen, tomaat en feta:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Guardian. Beeld: iStock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien