Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Lekker! Zó maak je zelf heel makkelijk vlierbloesemsiroop

Het is weer lente en dat betekent dat de vlier weer volop in bloei is. Deze plant ziet er dan prachtig uit. Maar wist je dat je er ook hele lekkere vlierbloesemsiroop van kunt maken?

De vlieren bloeien in de polder, bossen en omstreken volop en zijn te vinden ver van de (snel)weg, deze kun je dus met een gerust hart plukken of knippen.

Advertentie

Plukken

Het enige wat je nodig hebt om zelf vlierbloesemsiroop te maken zijn vers geplukte rijpe vlierbloesem, citroenen, suiker en water. Pluk enkel de vlierbloesem en geen knoppen, want daar moeten nog bloempjes uitkomen en heb je dus niks aan. Schud ze goed uit om eventuele beestjes te verwijderen.

24 uur laten staan

Schil de citroenen en snij ze in schijfjes. Knip de bloemetjes van de stelen vlierbloesem en doe afwisselend vlierbloesem en citroenschijfjes in een glazen kom. Giet er water op tot alles onderstaat. De bloesem heeft meestal de neiging om te gaan drijven, daarom kan het verstandig zijn om een omgekeerd bord in het water te zetten. Dek daarna de kom af en laat het 24 uur staan. Giet daarna het mengsel door een zeef of doek. Om de siroop een duidelijke smaak te geven, is het belangrijk dat je de bloemen en de citroenen goed uitdrukt.

Zoet

Meet daarna de vloeistof af en reken per dl vocht 100 g suiker. Breng het vocht met de suiker aan de kook. Wanneer alles gaat borrelen, neem je de siroop van het vuur. Schep het schuim eraf en vul de siroop in een goed afsluitbare fles. Bewaar de siroop in de koelkast. Je kunt natuurlijk verschillende variaties maken op vlierbloesemsiroop door bijvoorbeeld wat muntblaadjes of rozenblaadjes mee te koken. Meng de siroop met wat water en voeg een paar ijsklontjes en een schijfje citroen toe voor het beste en gezelligste resultaat. Cheers!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hold the Moo | Dairy Free (@holdthemoo) op

Op deze manier haal je dubbel zoveel sap uit limoenen en citroenen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Libelle BE. Beeld: iStock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien