Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Om van te watertanden: red velvet madeleines & roze chocolademelk

Een gouden combinatie: red velvet madeleines met een glas roze chocolademelk (ja echt!). Hier maak je gegarandeerd iedereen gelukkig mee.

Dit heb je nodig voor 16 tot 20 Madeleines:

Advertentie

  • 180 g boter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  •  2 el rode kleurstof (geschikt voor voeding) • 1 tl vanille-extract
  • 165 g bloem • 2 el cacaopoeder
  • ½ tl bakpoeder • snuf zout
  • 200 g witte chocolade
    Extra: madeleinevormpjes

Smelt voor de madeleines de boter in een pan en blijf roeren tot het begint te bruisen en het wit langzaam in bruine spikkeltjes verandert. De boter begint nu zoet en nootachtig te ruiken. Haal van het vuur en laat afkoelen.  Klop de suiker met de eieren, eidooiers, kleurstof en het vanille-extract luchtig met een mixer.

Meng de bloem met de cacaopoeder, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg het bloemmengsel toe aan het eimengsel en roer goed door. Giet de afgekoelde boter erbij en roer tot een glad beslag. Doe het beslag in een spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet de madeleinevorm in, haal het beslag uit de koeling en spuit de vormpjes tot circa de helft vol. Bak de madeleines ca. 8 minuten. Haal de madeleines direct uit de vorm en laat ze afkoelen. Bak vervolgens nog een serie. Smelt vervolgens de witte chocolade en dip de madeleines er voor de helft in. Laat uitlekken op bakpapier.

Dit heb je nodig voor de roze chocolademelk:

  • 750 ml volle melk
  • ½ tl vanille-extract
  • snuf zout
  • 2-4 el frambozenjam

Verwarm voor de chocolademelk de melk, het vanille-extract, snufje zout en de overgebleven witte chocolade (ca. 150 g) in een pannetje. Roer tot alle chocolade volledig is opgelost. Voeg de frambozenjam toe naar smaak en mix de chocolademelk schuimig met de staafmixer. Serveer de chocolademelk bij de madeleines.

Bereidingstijd: 30 minuten. Oventijd: 20 minuten. Wachttijd: 30 minuten

Receptuur: Victor de Launay. Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven

Madeleines

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien