Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Met dít magische ingrediënt gril jij de perfecte steak op de barbecue

Dan weer blijft het vlees aan de grill plakken, dan weer is het verbrand of helemaal niet meer mals. Wil jij nou eindelijk een keer het perfecte stuk vlees óf vis bakken? Dan hoef je slechts 1 ingrediënt toe te voegen. 

Lees hier welke dat is.

Advertentie

Hét ingrediënt

Vergeet olie, roomboter en margarine. Er is slechts 1 soort vet die je op je steak wilt smeren en daarmee bak je je stukje vlees of vis met gemak helemaal perfect. Het lijkt misschien wat vreemd om te doen, maar smeer voortaan je rauwe vlees- of vissteak in met mayonaise. Ja, echt. Het geeft niet alleen een lekkere smaak aan je vlees, maar geeft het ook nog eens een heerlijk bruin, knapperig randje. En vanwege de vette laag zal je steak nooit meer aanbranden aan de pan.

Chemische reactie

Zo’n klodder mayonaise bevat the best of both worlds. Namelijk: water én vet, met daarbij een boel eiwitten. Wanneer je je vlees of vis insmeert met mayonaise en vervolgens bakt, zal het water oplossen in de hitte. Hierdoor blijft er nog een laagje vet om je steak heen zitten én heel veel eiwit. Deze 2 vormen de perfecte combinatie. Vanwege een soort van chemische reactie, zorgen dit vet en eiwit er namelijk voor dat jouw vlees veel sneller bruin kleurt, zonder dat de binnenkant te gaar wordt.

Andere mogelijkheden

Vanwege deze heel fijne eigenschappen, kun je mayonaise op veel meer manieren gebruiken. Zo kun je het mengen met de marinade voor je vlees, bijvoorbeeld. Deze marinades hebben vaak de neiging om snel aan te branden, maar zodra je het mengt met wat mayonaise is dat verleden tijd. Ook kun je je tosti insmeren met een dun laagje mayo voordat je hem in het tosti-ijzer bakt. Zo krijg je de perfécte goudbruine tosti, zonder aangebrande randjes.

Zin om te barbecueën gekregen? Neem déze tip dan even mee om te voorkomen dat je vlees toch aanbrandt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle eten. Beeld: iStock. 

Lees meer

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien