Tijd voor thee: gezonde 'mama-thee' met anijs, venkel en komijn

Na alle feestdagen met veel lekker eten is het tijd voor een gezond theetje. Voor na de maaltijd of gewoon de hele dag door. Deze ‘mama-thee’ ziet er ook nog eens heel mooi uit in een glazen theepot.
De mama-thee met anijs, venkel en zwarte komijn is heel goed voor de spijsvertering (én stimuleert de borstvoeding).
Dit heb je nodig voor het maken van de thee:
- 10 venkelbloemen
- 1 el anijszaad (of fenegriek)
- 1 tl zwart komijnzaad (Nigella-zaad)
- ¼ venkel
- 1,5 l water
Zo maak je de thee:
- Was en snijd de venkelbloemen heel dun en zet ze apart.
- Meng het anijszaad en het komijnzaad (kneus grof voor meer smaak).
- Doe de venkelbloemen, gekneusde zaden en de venkel in een theepot en voeg het water toe.
- Laat 3 minuten trekken.
Tip: filter de thee en bewaar koel, dan is hij 1 week houdbaar.
Nog meer recepten vind je in Libelle Lekker:

lees ook
Fotografie: Angèle Ferreux-Maeght. Receptuur: Émilie Guelpa