Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Mangobavarois

Mangobavarois

Nagerecht voor circa 10 personen

Ingrediënten 

Advertentie

  • 4-5 mango’s (1 kg vruchtvlees)
  • 1½-2 el citroensap
  • 80-120 g fijne tafelsuiker
  • 7-10 blaadjes witte gelatine
  • 4½ dl slagroom

Bereiding

  1. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine (zeef de puree eventueel).
  2. Verwarm 3 dl mangopuree samen met het citroensap en de suiker en roer tot de suiker is opge­lost.
  3. Week de gelatine circa 5 min. in ruim koud water en los de uitgeknepen gelatine, van het vuur af, op in het warme mangomeng­sel.
  4. Roer dit door de rest van de mangopuree.
  5. Laat het meng­sel afkoelen en net lobbig worden.
  6. Klop de slagroom half stijf en spatel deze door het mangomengsel.
  7. Schep de bavarois in een met koud water omgespoelde vorm (naar keuze) en laat hem in circa 6 uur in de koelkast opstij­ven.

Bereidingstijd: circa 30 min. Opstijven: circa 6 uur.
Circa 255 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien