Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Martha Stewart deelt geniale tip voor het snipperen van een ui

Het snijden van een ui kan een echt rotklusje zijn. Zeker als je extra kleine stukjes wilt hebben. Toch hoef je geen chefkok te zijn om snel én makkelijk een ui te snijden. Chef Martha Stewart heeft hier namelijk een heel handige tip voor!

Het enige wat je nodig hebt, is een blokrasp. Hiermee kun je fijngesneden stukjes ui krijgen die heerlijk wegsmelten in soepen of sauzen.

Advertentie

Zó ga je te werk

Het werkt eigenlijk heel simpel: je pelt de ui eerst volledig (niet doorsnijden) en je behoudt het ‘lange gedeelte’ van de schil. Dus waar de stengel ooit zat. Vervolgens snijd je het kontje (daar waar de wortels zaten) eraf, zodat je een beetje houvast hebt voor tijdens het raspen. In deze video kun je nog eens stap voor stap zien hoe het werkt:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: YouTube. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien