Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom we massaal bananenbrood bakken nu we in quarantaine zitten

Bananenbrood is lekker en gezond. Niet voor niets dus dat bananenbrood ook wel hét comfortvoedsel van de quarantainetijd genoemd wordt. 

Je hebt het vast opgemerkt: nu we allemaal massaal thuiszitten, is iedereen aan het bakken geslagen. De ene na de andere foto van allerlei baksels verschijnt op Instagram, met op nummer 1: bananenbrood. Maar waarom zijn we massaal bananenbrood aan het bakken?

Advertentie

Bananenbrood is altijd al populair geweest, maar nu heeft het z’n toppunt bereikt. Maar wat is de reden dat we in plaats van appeltaart of chocolade-cupcakes voornamelijk bananenbrood bakken nu we in quarantaine zitten? Dit heeft met verschillende dingen te maken:

Rijpe bananen

In tegenstelling tot andere voedingsmiddelen kunnen bananen, wanneer ze slap en papperig worden, nog worden hergebruikt. Wanneer je een bananenbrood bakt is het juist heel lekker als de bananen al een beetje overrijp zijn. We maken het brood dus voornamelijk om voedselverspilling tegen te gaan, dus dat is een win-winsituatie.

Gezond en lekker

Doordat we hele dagen binnen zitten, kunnen er een hoop verleidingen op de loer liggen. In dat soort gevallen kan het fijn zijn als je zorgeloos van je eigen bakcreatie kunt genieten. Dat is ook een belangrijke reden waarom we het zo leuk vinden om bananenbrood te bakken. Het is een leuke bezigheid én een lekker en gezond tussendoortje.

Makkelijk

Dat we allemaal ineens zin hebben om te bakken, betekent niet gelijk dat we er ook goed in zijn. Een bananenbrood is dan een veilige optie. Je hoeft geen geweldige kok of bakker te zijn om dit te bakken, want je kunt het recept zo makkelijk en moeilijk maken als je zelf wilt. Ben je geen keukenprinses dan is dít bananenbroodrecept wellicht iets voor jou.

Betaalbaar

Het zijn gekke tijden en voor sommigen betekent dat dat ze moeten roeien met de riemen die ze hebben. Iedereen probeert rond te komen en dan voelt het goed om iets te bakken met eenvoudige ingrediënten die we allemaal tot onze beschikking hebben. Een bananenbrood is namelijk ongelooflijk lekker én betaalbaar.

Iets anders proberen? Maak van een paar oude bananen lekker en gezonde bananenmuffins:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Kitchn. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien