Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Dít is officieel het lekkerste gerecht ter wereld

Behalve een kleurtje krijgen, tot rust komen en quality time met het gezin zijn ‘lekker eten’ en lokale specialiteiten ontdekken toch wel echte musts tijdens de vakantie. Volgens de online reisgids van CNN zijn dit de állerlekkerste gerechten.

Libelle samen met CookLoveShare

De online reisgids en nieuwssite startte een ‘proeftocht’ rond de wereld en stelde een top 50 best dishes samen. Met liefde – die gaat immers door de maag – delen wij de smakelijke eerste 5 gerechten met je.

5. Pekingeend, China
Hét paradepaartje van de Chinese keuken. De eend is perfect gelukt als-ie van binnen supersappig en van buiten lekker knapperig is.

4. Sushi, Japan
Godzijdank bestaan er all you can eat-restaurants, want eenmaal aan deze verrukkelijke Japanse hapjes veranderen we in een bodemloze put.

3. Chocolade, Mexico
Geen gerecht, maar volgens CNN zéker een waardige nummer 3. Waarom? Omdat Pasen, Sinterklaas, Kerst en liefdesverdriet gewoon niet hetzelfde zijn zónder.

2. Pizza Napoletana, Italië
Typisch zo’n gevalletje: simpel, maar onverbeterlijk lekker. Je maakt ‘m ook nog eens supersnel met enkel pizzadeeg, tomaten, mozzarella, basilicum en olijfolie.

1. Massamancurry, Thailand
Volgens CNN de onbetwiste nummer 1. Deze Thaise smaakexplosie is zowel licht pittig, zoet als hartig en is gelukkig niet alleen in Azië te verkrijgen. Met een goede curry paste als basis, bijvoorbeeld die van Conimex, tover je dit smaakvolle maal binnen mum van tijd op je eigen keukentafel. Proberen? Zo maak je ‘m:

Boodschappenlijstje (2 personen):
– 200 gram kipfilet
– 150 gram sugarsnaps
– Conimex wokolie
– 150 ml water
– 1 ui
– 2 kleine aardappelen
– 150 gram rijst
– 200 ml Conimex kokosmelk
– 1 Conimex massaman-curry paste

Bereiding:
– Snijd de ui in halve ringen, halveer de sugarsnaps, schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes, en snijd de kipfilet in blokjes.
– Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
– Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok en bak de kipfilet goudbruin. Voeg de ui en aardappel toe en bak deze kort mee.
– Zet het vuur laag en voeg de curry paste, de kokosmelk en het water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat 10 tot 12 minuten zachtjes doorkoken.
– Voeg de sugarsnaps toe en laat nog eens 5 minuten zachtjes doorkoken.
– Serveer de curry met de gekookte rijst.

 

Heb je de curry-fever te pakken? Deze curry-recepten zijn het proberen méér dan waard:

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien