8-daagse vliegreis naar Cyprus vanaf 299,-

Matcha verbrandt calorieën en nog 6 redenen om deze thee te drinken

In New York is het de nieuwste trend, in Japan drinken ze het al eeuwen: matcha. Het is een groene thee, gemaakt van theepoeder van de fijnste groene theeblaadjes. Matcha-thee smaakt een beetje bitter, maar heeft een magische werking op ons lichaam…

De thee heeft een hoog gehalte aan antioxidanten die de huid jong en het lichaam gezond houden. Eén kop thee bevat vijf keer meer antioxidanten dan elk ander drankje of gezond hapje. Een nadeel: het is een beetje prijzig. Je betaalt voor ongeveer 30 gram rond de € 10,-. Mocht je het een keer overwegen, dan zijn dit de voordelen van de thee.

1. Kalmerende werking
De groene thee is goed voor de ontspanning, toch blijf je alert. Dit komt door het aminozuur L-theanine dat in de theebladeren zit.

2. Verhoogt geheugen en concentratie
De L-theanine in de thee zorgt ervoor dat er dopamine en serotonine wordt aangemaakt. Hierdoor verbetert je geheugen en wordt je concentratievermogen beter.

3. Geeft een energieboost
Het verhoogt het uithoudingsvermogen. Na een kop matcha-thee kan tot wel 6 uur duren.

4. Verbrandt calorieën
Matcha groene thee verhoogt de stofwisseling en helpt het lichaam ongeveer vier keer zo snel vet te verbranden als anders. In tegenstelling tot veel dieetsupplementen, veroorzaakt matcha geen negatieve bijwerkingen als verhoogde hartslag en hoge bloeddruk.

5. Ontgift het lichaam
Matcha is een krachtig detoxmiddel en in staat om op een natuurlijke manier afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

6. Versterkt het immuunsysteem
Eén kop matcha groene thee bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten dat je immuunsysteem versterkt.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien