Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Met dít trucje maak je binnen 30 seconden je eigen mayonaise

Zelfgemaakte mayonaise is, zoals bij veel producten, véél lekkerder dan mayonaise uit een pot. Maar zelf mayo maken kan wél een behoorlijk ingewikkelde klus zijn. Het kloppen is zwaar werk en je moet ontzettend goed opletten met het bijschenken van de olie, anders gaat je mayo snel schiften.

Gelukkig is dit allemaal verleden tijd met het volgende trucje.

Advertentie

Ingrediënten
Eerst de ingrediënten: doe 1 eetlepel azijn of citroensap, 1 ei, 1 theelepel Dijon mosterd en een beetje zout en peper in een maatbeker of kan. Giet er vervolgens 250 ml plantaardige olie bij. Let er wel op dat je een olie kiest die een neutrale smaak heeft. Zonnebloemolie is een heel geschikte olie, maar olijfolie is bijvoorbeeld iets minder geschikt vanwege de vrij uitgesproken smaak.

Staafmixer
Dan het geheime trucje: je staafmixer! Zet hem in de maatbeker en mix ongeveer 30 seconden rond. Als het goed is, heb je na die halve minuut al een lekker romige en volle mayonaise. Je kunt de mayo eventueel nog op smaak brengen met wat peper en zout, óf voor een bijzondere twist gaan met sriracha, sojasaus, citroenrasp of kerrie. Smakelijk!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Culy. Beeld: iStock

Ryanne van Dorst: “Ik praat al snel te veel, ik zeg alles wat in me opkomt”

Ryanne van Dorst - Libelle

Premium

Ryanne van Dorst (35) is muzikant en programmamaker. Ze maakt de podcast Apodcalypse over artiesten en hun muziek. Ryanne heeft een vriendin en woont in Rotterdam.

Waarom moeten we je podcast Apodcalypse luisteren?
"Dat hóeft niet, maar ik wilde voordat de wereld vergaat nog één keer door mijn platenkast lopen. In de podcast luister ik van elke plaat één nummer. Als je meeluistert, leer je misschien nieuwe muziek kennen. Het

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien