Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

McDonald's gaat na járen iets drastisch veranderen

Per dag worden er wereldwijd 68 miljoen bestellingen geplaatst bij fastfoodketen McDonald’s.

Er zijn meer dan 35.000 vestigingen te vinden over de hele wereld: in maar liefst 119 verschillende landen kun je een Big Mac of Quarter Pounder scoren.

Advertentie

Beter voor iedereen
En nu is het tijd voor een verandering, vindt de keten. Ze gaan namelijk alle verpakkingen milieuvriendelijk maken. De verpakkingen worden namelijk allemaal recyclebaar. De keten vindt dat ze als McDonald’s ‘een verantwoordelijkheid hebben om bij te dragen aan het een betere wereld’. Dit is een goede ‘eerste stap naar meer duurzaamheid’.

Geen plastic niet
Snel gaat het helaas niet, dit mooie en groene plan uitvoeren. Pas in 2025 zullen alle vestigingen wereldwijd over zijn op ecologische frietzakjes, hamburgerdoosjes en kipnugget-papiertjes. Het is natuurlijk ook een aardige onderneming. Aan het eind van dit jaar wil de keten in ieder geval geen plastic bakjes van schuim meer gebruiken, dus dat is vast stap 1. Daar worden er ook elk jaar al miljoenen van gebruikt – dus dat gaat al een hoop schelen. Hoe de nieuwe verpakkingen eruit komen te zien, is nog niet bekend.

Lekker sporten na al dat snacken? Check deze fijne items eens:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien