Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Mediterrane bonensoep

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Benodigdheden:

  • 125 g bakbacon, in reepjes
  • 125 g chorizo, in plakjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 2 rode paprika’s in reepjes
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 blikken tomaatblokjes (à 4 dl)
  • 6-7 dl vlees- of kippenbouillon
  • 4 blaadjes salie
  • 2 blikken Italiaanse witte bonen (cannellinibonen) à 4 dl, uitgelekt
  • zout, peper
  • 4 el fijngesneden koriander

Bereidingswijze

Advertentie

  1. Bak bacon en chorizo krokant in de olie.
  2. Voeg ui, paprika en rode peper toe en bak ze 5-8 min. mee.
  3. Voeg de tomaten met vocht, bouillon en salie toe en laat de soep circa 30 min. zachtjes sudderen.
  4. Roer de bonen erdoor en warm ze even mee.
  5. Breng op smaak met zout, peper en koriander.
  6. Serveer met quesadilla.

Bereidingstijd: circa 45 min. Circa 445 kcal p.p. (met quesadilla)

Quesadilla
Bestrooi 1 bloemtortilla royaal met geraspte belegen kaas en een snufje tijm. Dek af met een 2e bloemtortilla en rooster de quesadilla in een grillpan aan beide kanten, tot de kaas is gesmolten. Snijd in puntjes.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking, Peter Kooijman.

hoofdgerechten uithetblad

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien