Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Waar zit meer vet in: een halve avocado of een handje zoete drop?

Als je extra gezond wil doen dan is het altijd handig om eens te weten wat er precies in je eten zit.

En als je een halve avocado eens met een handvol zoete drop vergelijkt, dan zal het je nog verbazen. Want er zitten meer vet in een halve avocado, dan dat er in zoete drop zit.

Advertentie

Geen vet
Sterker nog: er zit helemaal geen vet in drop. Wel suiker natuurlijk, als je tenminste niet kiest voor suikervrije drop. Drop is snoepgoed dat wordt gemaakt van wortelsap van de zoethoutplant. Met salmiak erbij krijgt het al gauw de wat zoutere smaak, en verder wordt het gemengd met honing en anijs om het wat zoeter te krijgen. Kortom: ingrediënten waar geen vetten in zitten. Gemiddeld eten we ook maar 13 gram drop per dag als Nederlander, dus dat is nog te overzien.

Fruitsoort
Avocado is overigens een fruit: het is een vrucht die groeit aan de advocadoboom. In een avocado zitten plantaardige vetten, die helemaal niet slecht voor je zijn. En natuurlijk zit er geen suiker in – vandaar dat je minder calorieën binnenkrijgt als je kiest voor de groene snack. Het gaat bij natuurlijke vetten vooral om de hoeveelheid die je ervan eet. Het is uiteraard niet verstandig om acht avocado’s per dag naar binnen te werken.

Ter vergelijking nog eventjes op een rij:

  • In 100 gram avocado zitten 160 calorieën
  • In 100 gram zoete drop zitten 368 calorieën (in zoute drop iets minder: 309 calorieën)
  • In een halve avocado zit ongeveer 8 gram vet, in een handje zoete (of zoute) drop zit 0 gram vet
  • In 100 gram zoete drop zit 74 gram suiker
  • In 100 gram avocado zit 0,7 gram suiker

Met de Libelle Lekker & Light special maak je nóg meer gezonde keuzes (in heb je binnen 6 weken al meer energie!).

Libelle Lekker & Light Special
Libelle Lekker & Light Special
€4,50
nu zonder verzendkosten

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien