Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

5 redenen om (meer) watermeloen te eten

Dat fruit eten gezond is, weten we al. Maar wat welk fruit nou precies voor je doet, is minder bekend. Weet jij bijvoorbeeld waarom watermeloen zo goed voor je is? 

Watermeloen is heerlijk om af te koelen in de zomer maar er zitten ook heel veel gezonde voedingsstoffen in.

Advertentie

1. Een jonge huid

De huid wordt ouder door de afname van collageen. Hierdoor is de huid minder elastisch en ziet het er ouder uit. Watermeloen bevat veel bètacaroteen, dat helpt bij het tegengaan van het verouderingsproces. Daarnaast zit er ook veel vitamine C in watermeloen, dat helpt bij de opbouw van collageen.

2. Je slaapt beter

In watermeloen zit choline, dat helpt je interne en biologische klok te regelen. Zo is de kans groot dat je ’s avonds sneller in slaap valt en ’s ochtends beter opstaat.

3. Het helpt tegen pijnlijke spieren

Watermeloen is rijk aan kalium, dit reguleert de spieren en zenuwen. Kalium zorgt ook dat het calciumgehalte in je lichaam behouden blijft en dat zorgt voor sterkere botten en gewrichten.

4. Het verlaagt de kans op een beroerte

De rode kleur van de watermeloen komt uit het antioxidant lycopeen. Voedsel met lycopeen vermindert de kans op een beroerte met 20% blijkt uit verschillende studies.

5. Stimuleert het immuunsysteem

Lycopeen zorgt er ook voor dat het immuunsysteem wordt gestimuleerd. Daardoor kunnen onder andere verkoudheden worden vermeden. Ook kan de watermeloen een week lang in de koelkast worden bewaard zonder dat het gehalte van de antioxidant daalt.

Bron: Goed Gevoel. Beeld: iStock, Zie.nl

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien