Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Dít is de grappige reden waarom meeuwen altijd jouw eten stelen

Zit je lekker een frietje te eten bij een strandtent, komt er een groep meeuwen aan. Die hebben het op jouw eten gemunt! Waarom meeuwen graag jouw eten stelen? Dat heeft de Universiteit van Exeter onderzocht.

Je denkt misschien dat ze dat doen omdat ze graag een frietje lusten, maar er zit een andere reden achter.

Advertentie

Onderzoek

De Universiteit van Exeter deed het onderzoek met 2 emmers koekjes. De koekjes in de ene emmer werden eerst 20 seconden vastgehouden door de onderzoekers. De koekjes in de andere emmer raakten ze niet aan. Beide emmers werden voor 5 meeuwen neergezet.

Resultaat

Wat bleek? 4 van de 5 meeuwen gingen op de emmers met de aangeraakte koekjes af. Dit bevestigt het vermoeden van de onderzoekers dat meeuwen iets willen eten omdat mensen het hebben vastgehad. Meeuwen focussen zich tijdens hun zoektocht naar eten op mensen. Mensen zijn immers altijd in de buurt van dat lekkere eten. Daarom zijn meeuwen extra alert op eten dat door mensen is aangeraakt. Volgens de onderzoekers verklaart dit ook waarom meeuwen massaal naar steden toe trekken: daar zijn veel mensen en dus meer eten.

Zó voorkom je het

Meeuwen die je eten stelen, dat is super irritant! Wil je het voorkomen? Dat kan met dit simpele trucje. Zo durven ze echt niet meer.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Lees meer

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien