1e rang kaarten voor Mamma Mia! de musical, nu €29,-

Zoek binnen:

Miljuschka deelt 2 recepten voor overheerlijke taarten na ‘ontplofte’ mailbox

De brownie-frambozen-cheesecake en de appeltaart van Miljuschka Witzenhausen vielen wel érg in de smaak bij haar volgers. Naar eigen zeggen ontplofte haar mailbox en dus besloot ze de recepten te delen.

“Mijn mailbox is ontploft over dit recept. Dus u vraagt wij draaien😘”, grapt Miljuschka op Instagram. De cheesecake kreeg al meer dan 18 duizend likes en de appeltaart 9 duizend. Genoeg reden voor de presentatrice en tv-kokkin om het geheim te delen.

Advertentie

Dubbelop lekker
Het recept voor de appeltaart deelde ze al eens, maar ook daarover ontving ze veel berichtjes: “Dus ik gooi het recept hier nog 1 keer voor je in de herhaling”, schrijft ze.

Mjam! De recepten en foto’s zien er héérlijk uit. Welke heeft jouw voorkeur?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mijn mailbox is ontploft over dit recept. Dus u vraagt wij draaien😘 Brownie frambozen cheesecake🎂🍫 Ingrediënten * 200 gr pure chocolade * 200 gr boter, kamertemperatuur * 500 gram suiker * 5 eieren * 125 gram bloem, gezeefd * 400 gram roomkaas * 200 gram creme fraiche * 1 theelepel vanille-extract * 200 gram verse frambozen * Bakvorm 20×30 cm met bakpapier bekleed Recept Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de chocolade. Klop de boter en 250 gram van de suiker 6 minuten met de mixer. Doe 1 voor 1 de eieren erbij. 3 in totaal Roer de chocolade erdoor. Roer de bloem erdoor. Stort in het bakblik. Klop de roomkaas, creme fraiche, overgebleven suiker, eieren en vanille door elkaar. Stort op het browniemengsel. Verdeel hierover de frambozen. Bak 55 minuten. Laat helemaal afkoelen het liefste een nacht.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De appeltaart wil iedereen ook maken blijkt uit mn inbox haha. Dus ik gooi het recept hier nog 1 keer voor je in de herhaling😘 Appeltaart recept🍎🎂 Ingrediënten Vulling 1,5 KG appels een mix van goudreinet/jonagold in blokjes en schoongemaakt 75 gram rietsuiker 1 eetlepel koekkruiden/kaneel Deeg 125 gram roomboter op kamertemperatuur 350 gram bloem 1 mespunt zout 250 gram suiker 2 theelepel bakpoeder 2 eieren 1 eigeel Recept Verwarm de oven voor op 160 graden Meng de appels met kaneel en rietsuiker maar hou een eetlepel rietsuiker apart. Meng de bloem, bakpoeder,zout en suiker door elkaar. Meng de eieren en boter erdoor en kneed tot een deeg. Maak er 2 bollen van. En rol uit tussen 2 lagen plasticfolie en rol uit tot een dunne plak. Leg de plakken even weg in de vriezer. Trek de ene kant van de plasticfolie eraf en leg dat in de vorm. Trek dan de andere laag eraf. Vul met de appels. Doe de andere laag deeg erop. Strijk af met eigeel en bestrooi met rietsuiker. Bak een uur in de oven. Serveer met ongezoete, geslagen slagroom. Tip! Je kan door de vulling noten en/of rozijnen doen.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

De smaak te pakken in de keuken? In de Libelle Lekker special vind je nog meer fijne recepten:

Libelle special 10 – Lekker
Libelle special 10 – Lekker
€4,99
Bestel

Nóg zo’n lekkere taart: deze red velvet taart met witte chocolade-roomkaascrème. Hier vind je de ingrediënten uitgeschreven.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram, AD. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien