Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Op dít moment van de dag kun je volgens deze expert het best fruit eten

Vooropgesteld: fruit is op elk daggedeelte en ieder tijdstip gezond. Toch zouden er momenten zijn waarop bijvoorbeeld je banaan, sinaasappel of meloen de meeste vruchten afwerpt. 

Het Voedingscentrum adviseert om iedere dag twee porties fruit te eten. Gezondheidscoach Jessica Rosen adviseert aan Elite Daily om dat in ieder geval ’s ochtends bij het ontbijt te doen.

Advertentie

Fruitontbijt
Ze meent dat je fruit het best ’s ochtends op een lege maag kunt eten, omdat je het dan sneller verteert. Eet je fruit ná een maaltijd, dan zou je een opgeblazen gevoel kunnen krijgen. Drink jij ’s ochtends vaak een smoothie met alleen maar fruit? Jessica adviseert om daar wat groente (zoals spinazie), eiwitten (zoals yoghurt, melk of ei) en gezonde vetten (zoals avocado en lijnzaad(olie)) aan toe te voegen of erbij te eten. Zo voorkom je een piek qua suiker die ook met het fruit binnenkomen en houd je langer een verzadigd gevoel.

Over of het goed is om ’s ochtends een  banaan te eten heerst trouwens nogal wat verdeeldheid, maar het Voedingscentrum adviseert nog altijd dat je dat gerust kunt doen.

Slapen met bananen
Ook ’s avonds fruit eten juicht Jessica toe. Ze claimt zelfs dat bananen en kersen bevordelijk voor je nachtrust kunnen zijn, omdat ze een beetje van het slaaphormoon melatonine bevatten – en de Nederlandse vereniging voor Slaap- en Waakonderzoek onderbouwt dit. Ook lijkt een schaaltje aardbeien of een sappige nectarine ons zo nu en dan een veel gezonder alternatief voor die lonkende chocoladereep of bak sorbetijs.

Bron: Voedingscentrum, Nederlandse Vereniging voor Slaap- en Waakonderzoek, Elite Daily. Beeld: iStock

Heb jij Libelle’s receptenboek voor salades al? 

Libelle kookboek Salades
Libelle kookboek Salades
€ 8,95
Bestellen

Last van fruitvliegjes? Zo maak je vliegensvlug je eigen fruitvliegval: 

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien