Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Monegaskische sjalotjes

Bijgerecht voor 4-6 personen

Ingredienten

Advertentie

  • 500 g kleine sjalotjes, gepeld
  • 20 g boter
  • 1 volle el tomatenpuree
  • 3 el rode wijnazijn2 el olijfolie
  • 1½-2 el suiker
  • 75 g mooie blanke rozijnen
  • snufje zout & peper
  • 2 kruidnagels
  • blaadje laurier

Bereidingswijze

  1. Bak de sjalotjes 5-10 min. op zacht vuur in de boter.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en warm deze 2-3 min. mee.
  3. Roer er dan azijn, olie, suiker, rozijnen, zout, peper, kruidnagels, laurier en 2-2½ dl water door (de sjalotjes moeten onderstaan).
  4. Laat op zacht vuur circa 35 min. afgedekt koken.
  5. Neem dan de deksel van de pan en kook nog 20-25 min. op zacht vuur tot het vocht verdampt is.

Bereiden: circa 1¼ uur. Kcal: circa 155 kcal p.p.

Bereidingswijze gebakken varkenshaasjes

  1. Snijd 1 varkenshaasje in plakjes van circa 2 cm dik.
  2. Druk de plakjes iets platter.
  3. Meng paprikapoeder met zout en peper en druk de plakjes vlees hierin.
  4. Bak ze aan elke kant goudbruin in hete boter met een scheutje olie.

uithetblad recepten

Koen Wauters: “De geboorte van mijn dochter was absurd en fantastisch”

Koen Wauters - libelle

Premium

Koen Wauters (52) vormt met zijn broer Kris de Vlaamse band Clouseau. Onlangs verscheen hun album Tweesprong, waarmee ze door België en Nederland toeren. Koen heeft een dochter en een zoon: Zita (15) en Nono (13).

Waarom moeten we naar jullie Tweesprong komen?
“Omdat het lang geleden is dat je bent geweest, denk ik. En we zijn nog altijd die sympathieke Belgen dus dat kan alleen maar een leuke avond opleveren.”

Wat is daarbij de grootste uitdaging?
“De nummers die de mensen niet kennen, zó te brengen dat het publiek er plezier

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien