Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Super-de-luxe muffins: met banaan, noten en Nutella®

In deze muffin van banaan, noten en Nutella wil je toch meteen je tanden zetten? Het is een van de recepten uit het boek ‘Bijna 100 recepten met Nutella®’, die je echt moet proberen. 

Na de cheesecake, mokkakoffie en truffels met Nutella mogen deze muffins echt niet ontbreken. Met banaan, noten en ja, je had al zo’n vermoeden: Nutella! En deze week mag het, want vrijdag is het International Nutella Day.

Advertentie

Om de feestvreugde te verhogen, geven we ook nog eens 20x het boek Bijna 100 recepten met Nutella® weg! Kun je dus bijna 100x helemaal losgaan. Meedoen je hier.

En dan nu alvast het recept voor deze heerlijke bananen-noten muffins met Nutella!

Wat je nodig hebt:

50 g boter (+ 10 g om in
te vetten)
150 g bloem
½ el bakpoeder
½ tl zout
1 ei
1,25 dl melk
3 el suiker
75 g Nutella
1 rijpe banaan
50 g walnoten, fijn-gehakt

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de muffinvormpjes in met boter of zet er een papieren bakvormpje in. Laat de boter in een kleine pan smelten. Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom en meng deze ingrediënten goed door elkaar (bij voorkeur met een garde). Klop in een grote glazen maatbeker of in een kom de gesmolten boter, het ei, de melk, de suiker en de Nutella door elkaar. Pel de banaan en prak deze met een vork fijn.

Giet het melk-botermengsel bij de bloem, voeg de banaan en de gehakte noten toe, en meng dit alles met een lepel lichtjes door elkaar. Zorg ervoor dat je niet te stevig mengt. Het mengsel mag niet te glad worden. Er moeten klontjes in het beslag blijven zitten.

Vul de vormpjes met het beslag. Zet de muffins ongeveer 15 minuten in de oven (steek de punt van een mes in een muffin; de punt moet er schoon uitkomen, dan zijn de muffins gaar).

Bron: Bron: Bijna 100 recepten met Nutella®, Becht, € 15,95. Auteur: Keda Black. Fotograaf: Frédéric Lucano

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien