Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Deze Nederlandse delicatesse is binnenkort in Amerikaanse fastfoodketens te koop

Eígenlijk is het raar dat stroopwafels nog niet massaal zijn omarmd in het buitenland. Een wafel met vloeibare karamel: hoe kan dat nou niet een succes zijn? McDonald’s doet nu een poging Amerikanen aan de oud-Hollandsche stroopwafel te krijgen. 

Binnenkort kun je in de VS namelijk een McFlurry stroopwafel bestellen. Het is voor het eerst dat een Nederlands product in alle Amerikaanse vestigingen verkrijgbaar is. De McFlurry-smaak werd 10 jaar geleden bedacht door de Haarlemmer Robert de Gruyter.

Advertentie

Experimenteren
“Toen McDonald’s de McFlurry bedacht, werd ik gelijk enthousiast over de mogelijkheden en ben ik thuis aan de keukentafel gaan experimenteren met verschillende koeken”, vertelt hij aan de Telegraaf. De 14.000 ketens die McDonald’s in de VS rijk is, introduceren deze zomer 5 populaire producten uit verschillende landen. Daar is de stroopwafel er één van. Daarnaast kunnen de Amerikanen zich vanaf 5 juni ook verheugen op de ‘grand extreme bacon burger’ (Spanje), de ‘tomato mozzarella chicken sandwich’ (Canada) en de ‘cheesy bacon fries’ (Australië).

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Telegraaf. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien