Stijlvolle designertas van € 295,- voor € 79,95!

Zoek binnen:

Deze Nederlandse delicatesse is binnenkort in Amerikaanse fastfoodketens te koop

Eígenlijk is het raar dat stroopwafels nog niet massaal zijn omarmd in het buitenland. Een wafel met vloeibare karamel: hoe kan dat nou niet een succes zijn? McDonald’s doet nu een poging Amerikanen aan de oud-Hollandsche stroopwafel te krijgen. 

Binnenkort kun je in de VS namelijk een McFlurry stroopwafel bestellen. Het is voor het eerst dat een Nederlands product in alle Amerikaanse vestigingen verkrijgbaar is. De McFlurry-smaak werd 10 jaar geleden bedacht door de Haarlemmer Robert de Gruyter.

Advertentie

Experimenteren
“Toen McDonald’s de McFlurry bedacht, werd ik gelijk enthousiast over de mogelijkheden en ben ik thuis aan de keukentafel gaan experimenteren met verschillende koeken”, vertelt hij aan de Telegraaf. De 14.000 ketens die McDonald’s in de VS rijk is, introduceren deze zomer 5 populaire producten uit verschillende landen. Daar is de stroopwafel er één van. Daarnaast kunnen de Amerikanen zich vanaf 5 juni ook verheugen op de ‘grand extreme bacon burger’ (Spanje), de ‘tomato mozzarella chicken sandwich’ (Canada) en de ‘cheesy bacon fries’ (Australië).

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Telegraaf. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien