Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Hier kun je het netje van de knoflook óók voor kunt gebruiken

Heb je een gerecht heerlijk op smaak gebracht met wat teentjes knoflook? Gooi het netje dan niet gelijk in de prullenbak.

Dit netje kan namelijk nog heel goed van pas komen in de badkamer.

Advertentie

Tandvleesontsteking

Volgens theatermaker en presentator Gerda Havertong flost niets zó fijn als het netje van de knoflook. Dat vertelt ze in een interview met De Volkskrant. “In het gezin waarin ik ben opgegroeid was mondverzorging heel belangrijk”, legt Gerda uit. “Maar ik had vaak tandvleesontsteking door diepe pockets en ontdekte dat ik last had van het flosdraad. Doordat het zo dun was, beschadigde het mijn tandvlees, ik had altijd pijn.”

Goedkoper

En wanneer je ergens last van hebt, zoek je een oplossing om het te verbeteren. “Ik vond dat netje altijd al een prettig ding als ik de knoflook eruit haalde, en op een of andere gekke manier ging het een keer door mijn hoofd: zou ik dít niet eens kunnen proberen?”, vertelt Gerda. “Het werkte geweldig.” Inmiddels gebruikt ze al 8 jaar het netje van de knoflook om te flossen. De vierkantjes in het netjes rekken mee, zodat je heel makkelijk overal tussen kunt. En het is ook nog eens veel goedkoper.

Dít kun je het beste doen tegen ontstoken tandvlees:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Volkskrant. Beeld: iStock

20 vragen aan Lex Uiting: “Er zijn anderen die beter zijn, maar ik kan óók iets”

Lex uiting - Libelle

Premium

Presentator Lex Uiting (33) bracht onlangs het nummer Danse Ôs Vreej uit, als eerbetoon aan 75 jaar vrijheid. Hij woont met zijn vriendin Suus in Amsterdam.

Waarom heb je het nummer Danse Ôs Vreej uitgebracht?
“Het is het meest persoonlijke liedje dat ik ooit heb geschreven. Het is het verhaal van mijn omaatje, zij is nu 90. Ik was bij haar op bezoek en ze vertelde over de oorlog, hoe ze tijdens de bevrijding al die jaren oorlog van zich heeft afgedanst.”

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien